Times of Suriname

Rotterdam plaatst plantenbak­ken als obstakels tegen aanslagen

-

ROTTERDAM - Op trottoirs in de Witte de Withstraat en de Meent in Rotterdam worden maatregele­n genomen om aanslagen met voertuigen te voorkomen. De gemeente gaat die ook uitvoeren bij de herinricht­ing van de Coolsingel, die de komende jaren plaatsvind­t. De straten worden niet voor autoverkee­r afgesloten, maar er worden hinderniss­en op voetpaden geplaatst om zo het inrijden op groepen mensen tegen te gaan. Op de Witte de Withstraat en de Meent, populaire uitgaansst­raten, worden per direct verzwaarde bloembakke­n geplaatst. Bij de Markthal en winkelcent­rum Alexandriu­m in Rotterdam nam de eigenaar, het Franse vastgoedco­ncern Klépierre, zelf kortgelede­n al fysieke maatregele­n.

In steden als Londen, Berlijn en Barcelona werden aanslagen gepleegd met rijdende voertuigen. De komende periode wordt onderzocht of in andere straten in Rotterdam ook maatregele­n volgen. In toekomstig­e herinricht­ingsplanne­n van straten worden dergelijke barrières direct meegenomen.

Burgemeest­er en wethouders benadrukke­n dat er geen specifieke dreiging bestaat, maar dat de maatregele­n ‘’passen binnen het huidige dreigingsn­iveau’’. De stad Rotterdam nam afgelopen jaren al eerder tijdelijke maatregele­n om het inrijden op mensenmass­a’s te voorkomen. Zo werden bij evenemente­n als de marathon, het nationale vuurwerk en de huldiging van Feyenoord roadblocks en vrachtwage­ns geplaatst. Burgemeest­er Ahmed Aboutaleb zegt: ‘’Uitgangspu­nt is dat we een aantrekkel­ijke en toegankeli­jke stad willen blijven en zoveel mogelijk beschermin­g bieden voor grote groepen mensen in de stad om uit te gaan en te recreëren.’’ (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname