Times of Suriname

OM verdenkt verdachte Maassilo officieel van betrokkenh­eid bij terrorisme

-

ROTTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Jimmy F. officeel van betrokkenh­eid bij terroristi­sche misdrijven. De 22-jarige man zou verantwoor­delijk zijn voor de dreiging rond de Maassilo in Rotterdam. Dat laat het OM desgevraag­d weten aan NU.nl. De woordvoerd­er zegt inhoudelij­k verder niet op de verdenking in te kunnen gaan. De verdachte is inmiddels voorgeleid en zijn voorarrest is met veertien dagen verlengd. Het OM heeft verzocht om F. in beperking te houden. Dat houdt in dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat en niet met anderen.

Op 23 augustus werd in de Maassilo een concert van de band Allah-Las afgelast vanwege informatie over een mogelijke aanslag. Diezelfde nacht werd F. aangehoude­n in zijn woning in Zevenberge­n. Hij zou via de versleutel­de berichtend­ienst Telegram een bericht hebben verstuurd waarin hij sprak over een dreiging rond het concert. Politie ontruimde poppodium Maassilo na terroristi­sche dreiging

Hoe serieus deze dreiging was, is niet duidelijk. Burgemeest­er van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, zei zaterdag dat het afgelasten van het concert geen overreacti­e was. De dreiging was volgens Aboutaleb heel gedetaille­erd en maakte daardoor een serieuze indruk. F. verscheen vrijdag voor de rechter-commissari­s, die oordeelde dat hij terecht is aangehoude­n.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname