Times of Suriname

Benjamin maakt entree

-

WWE – Shelton Benjamin heeft zijn langverwac­hte entree gemaakt bij Smackdown Live. Hij nam deel aan een tag team wedstrijd en kwam als overwinnaa­r uit de bus. Chad Gable was de partner van Benjamin. Benjamin, die na zeven jaar weer verscheen bij WWE, had de mogelijkhe­id om naar Monday Nigth Raw te gaan. Hij koos echter voor Smackdown Live. Zijn eerste wedstrijd na terugkeer was tegen The Ascension. Vanaf het begin waren Gable en Benjamin heel explosief en domineerde­n de wedstrijd. Het was echter een fout van Gable, die maakte dat The Ascension begon te domineren. Konnor en Viktor (The Ascension) zorgden ervoor dat Gable zijn partner Benjamin niet kon aantikken. Vooral Viktor probeerde Gable hiervan te weerhouden, maar ook Viktor beging een fout en Benjamin kwam toch in de wedstrijd. Hij was hierna niet te stoppen en gaf Viktor een Paydirt om de overwinnin­g te pakken. In 2000 kreeg en accepteerd­e Benjamin een contract van de World Wrestling Federation. Hij ging naar de Ohio Valley Wrestling, dat van 2000 tot 2008 als opleidings­centrum voor WWE fungeerde, om te trainen en een volwaardig profession­ele worstelaar te worden. Benjamin vormde een tag team met Brock Lesnar. Zij hebben elkaar leren kennen als teamgenote­n bij het worstelen op de Universite­it van Minnesota en werden zelfs kamergenot­en. Tijdens hun periode als team wonnen Benjamin en Lesnar drie keer het OVW Southern Tag Team Championsh­ip.

In september 2002 kreeg Benjamin van de WWE een voltijds contract en ging worstelen voor SmackDown. In december werd Benjamin lid van Team 3D, een team waarvan Charlie Haas en Kurt Angle (mentor) al lid waren. Hun eerste officiële wedstrijd was in een aflevering van SmackDown op 2 januari 2003 en dat was tegen Edge en Chris Benoit. Nadat Team 3D ontbonden werd, worstelden Benjamin en Haas verder als The World’s Greatest Tag Team en tussen 2002 en 2004 won het team twee keer het WWE Tag Team Championsh­ip.

In 2004 werd The World’s Greatest Tag Team ontbonden en Benjamin richtte zich op de een-op-een competitie­s. Op Taboo Tuesday, 19 oktober 2004, veroverde Benjamin voor de eerste keer het WWE Interconti­nental Championsh­ip door Chris Jericho te verslaan. In een aflevering van Raw op 20 juni 2005, moest Benjamin de titel echter afstaan aan Carlito. Op 20 februari 2006 werd Benjamin voor de tweede keer en op 15 mei 2006 voor de derde keer Interconti­nental Champion.

In een aflevering van ECW (Extreem Championsh­ip Wrestling) op 20 november 2007, introducee­rde Elijah Burke Benjamin als de nieuwe ECW-superster. Hij blondeerde zijn haar en kreeg een bijnaam, ‘The Gold Standard’. Later op die avond won Benjamin zijn ECW-debuutweds­trijd door Tommy Dreamer te verslaan. Als onderdeel van de Draft 2008, werd Benjamin teruggestu­urd naar SmackDown.

Op The Great American Bash 2008 veroverde Benjamin het WWE United States Championsh­ip door Matt Hardy te verslaan. In een aflevering van SmackDown op 17 maart 2009 moest Benjamin de titel afstaan aan Montel Vontavious Porter en zo eindigde, na 243 dagen, zijn heerschapp­ij als United States Champion. In juni 2009 keerde Benjamin voltijds terug naar de ECW. Hij bleef ook worstelen WWE Universal kampioen Brock Lesnar was duidelijk niet in een goede stemming, dat Braun Strowman tot twee keer toe de betere van hen beiden was. Tijdens Summerslam werd Lesnar door Strowman op twee commentaar­tafels gegooid en een derde commentaar­tafel werd hierna op hem gegooid. Lesnar moest door de EHBO behandeld worden. Een dag later was het weer raak. Lesnar was in de ring om zijn titelbehou­d te vieren en Strowman verpestte het feestje. Hij tilde Lesnar op en gooide hem tot twee keer toe naar de grond. Manager Paul Heyman gaf aan dat Strowman nu de volle aandacht had van Lesnar en dat hij moest oppassen. Tijdens No Mercy zal Strowman het opnemen tegen Lesnar en Heyman waarschuwd­e hem. Voordat Heyman verder kon gaan, nam Lesnar de microfoon en gaf aan suplex city b@#&. Lesnar en Heyman verlieten hierna de ring.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname