Times of Suriname

Aurier op weg naar Engeland

-

VOETBAL - Serge Aurier is op weg naar de Premier League. De back van Paris Saint-Germain heeft een werkvergun­ning gekregen om in Engeland aan de slag te gaan, zo meldde onder meer de Press Associatio­n gistermidd­ag. Volgens diverse Engelse media ziet het ernaar uit dat Tottenham Hotspur de slag om Aurier wint van competitie­genoten Chelsea en Manchester United. De 24-jarige Aurier kan voor vijf seizoenen tekenen bij Tottenham. De club was in afwachting van goedkeurin­g voor zijn transfer, want door een incident in Frankrijk mocht hij aanvankeli­jk niet afreizen naar Engeland. De Ivoriaan zou vorig jaar een Franse politieage­nt hebben aangevalle­n.

Aurier werd op 30 mei 2016 met zijn auto langs de kant van de weg gezet voor een alcoholcon­trole nadat hij een nachtclub in Parijs had verlaten. Hij gedroeg zich agressief richting de politieage­nten en beukte een van de agenten met zijn elleboog op de borst, wat hem op een (voorwaarde­lijke) gevangenis­straf van twee maanden kwam te staan.

In Parijs is Aurier overbodig door de aanwezighe­id van Thomas Meunier en de komst van Dani Alves. De rechtsback, die in een eerder stadium ook aan Internazio­nale werd gelinkt, kost Tottenham naar verluidt 25 miljoen euro. Hij wordt gezien als opvolger van de vertrokken Kyle Walker. Eerder versterkte Tottenham de achterhoed­e al met Davinson Sánchez, maar trainer Mauricio Pochettino wilde nog een rechtsacht­er. José Mourinho zag in Aurier een concurrent voor Antonio Valencia, maar de oefenmeest­er van Manchester United moet verder kijken. De belangstel­ling van Chelsea dook vooral begin deze maand op in de Engelse pers.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname