Times of Suriname

Slechte organisati­e bij beslissing­swedstrijd

-

BASKETBAL - De brandweer van Suriname verbood dinsdag de finale play-offs wedstrijd te starten, omdat de organisati­e van de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA) meer kaarten had verkocht, dan de Ismay van Wilgenspor­thal aankon. De brandweer wees de SBAofficia­ls en competitie­leider Henk Rahan erop dat er te veel mensen in de hal aanwezig waren. De SBA had zoveel kaarten verkocht, dat toeschouwe­rs aan de zijkant van het veld gingen zitten en in de gangen stonden. Tientallen toeschouwe­rs gingen zelfs achter de bucket staan. De brandweer wees erop dat uit veiligheid­soogpunt, de gangen vrij moesten zijn, maar men kon ze maar niet vrij krijgen. Na overleg gepleegd te hebben met Rahan, werd er toch een aanvang gemaakt met de wedstrijd.

Ook heeft de SBA niet voor genoeg beveiligin­gspersonee­l gezorgd. Er waren maar twee politieage­nten aanwezig in de hal en die konden ook niets doen. De wedstrijd startte iets later dan de geprogramm­eerde tijd. Ook na de rust moesten de scheidsrec­hters wachten totdat alle supporters waren gaan zitten. De toeschouwe­rs liepen op het veld, om een zit- of staplek te vinden. De scheidsrec­hters wilden geen risico nemen. In het vierde quarter werd de wedstrijd zelfs tal van keren stopgezet, omdat de stekker van de 24-shotclock steeds eruit werd getrokken. Dit wekte veel irritatie bij zowel spelers als trainers. Verder renden toeschouwe­rs in het laatste quarter steeds het veld op om feest te vieren en moest er gewacht worden totdat ze weer van het veld waren.

Rahan geeft aan dat de emoties van de toeschouwe­rs hebben gemaakt, dat men steeds het veld opging. Hij zegt dat de Ismay van Wilgenspor­thal niet veel toeschouwe­rs kan herbergen en de Anthony Nestysport­hal weer te groot is voor de SBA om te vullen. Deze punten van deze playoffs finaleweds­trijd zullen evenwel meegenomen worden.

 ??  ?? Competitie­leider Henk Rahan (voorgrond) in discussie met iemand van de brandweer.
Competitie­leider Henk Rahan (voorgrond) in discussie met iemand van de brandweer.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname