Times of Suriname

De Arend toont veerkracht

-

BASKETBAL - De Arend heeft veerkracht getoond, nadat trainer Andy Hooghart naar de kleedkamer­s was gestuurd. Zonder trainer heeft De Arend toch de wedstrijd tegen Yellow Birds in de Ismay van Wilgenspor­thal kunnen winnen met 48-42 en staat in de finaleseri­e van de dameshoofd­klasse play-offs van de Surinaamse Basketbal Associatie voor met 2-0.

Met nog negen minuten te gaan in het vierde quarter, viel Chayenne Breinburg en raakte geblesseer­d aan haar voet. Op dat moment had De Arend Morena Leter naar de officials tafel gestuurd voor een wissel; Leter zou voor iemand anders invallen. Toen Breinburg naar de kant werd geholpen, lieten de scheidsrec­hters Leter invallen voor Breinburg. Hooghart was niet op de hoogte van deze wissel en stuurde iemand anders in plaats van Breinburg. De Arend stond hierdoor met zes spelers op het veld en de scheidsrec­hters stopten direct de wedstrijd. Hooghart kreeg volgens de regels een technische fout, waarmee hij het duidelijk niet eens was. Hooghart zei de scheidsrec­hters dat Leter niet voor Breinburg moest invallen, maar dat zij haar op het veld hebben geroepen. De scheidsrec­hters wilden niets horen, maar Hooghart ging door. Toen de officials genoeg van Hooghart hadden gaven ze hem een tweede technische fout. Hierdoor moest hij naar de kleedkamer. De Arend stond op dat moment nog voor met 36-34, had geen trainer meer op de bank en de spelers keken naar elkaar, hoe het spel verder gespeeld moest worden. Speler Cindy-Jane Vianen trok de stoute schoenen aan en begon de dames instructie­s te geven. Yellow Birds zette De Arend onder veel druk, maar de titelverde­diger toonde flinke veerkracht, om toch als overwinnaa­r uit de bus te komen. De Arend stond na het eerste quarter voor met 13-6 en ging de kleedkamer in met een score van 25-13. Yellow Birds speelde een sterk derde quarter en verkleinde de achterstan­d naar twee punten: 34-32.

Vandaag kan De Arend zijn derde kampioensc­hap op rij pakken, als er weer van Yellow Birds wordt gewonnen.

 ??  ?? Captain Conchita Riedewald van De Arend probeert haar trainer Andy Hooghart tot rust te brengen, nadat Hooghart naar de kleedkamer­s werd gestuurd. (Foto: Rakesh Parag)
Captain Conchita Riedewald van De Arend probeert haar trainer Andy Hooghart tot rust te brengen, nadat Hooghart naar de kleedkamer­s werd gestuurd. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname