Times of Suriname

Beter Bed optimistis­ch over rest van 2017

-

UDEN - Beter Bed heeft de eerste helft van het jaar iets minder gepresteer­d dan in dezelfde periode vorig jaar. Investerin­gen in winkels, logistiek en e-commerce drukten sterk op de vrije kasstroom. Het bedrijf verwacht dat de winstgeven­dheid in de tweede jaarhelft hierdoor wel zal verbeteren.

In de eerste jaarhelft ging het bedrijfsre­sultaat met 2,8% omhoog naar 17,5 miljoen euro. De nettowinst viel met 7,5 miljoen euro wel 11,1% lager uit dan een jaar eerder, maar dat komt volgens het bedrijf door wijziginge­n in de Duitse belastingw­etgeving. Eerder al maakte Beter Bed bekend dat de omzet met 6,7% is toegenomen tot 210 miljoen euro. In Duitsland is de omzet in de eerste helft van 2017 licht gestegen. Met name de verkoop van boxsprings bij Matratzen Concord zorgde voor een impuls. Het is de eerste toename na jaren waarin Beter Bed de verkopen in zijn belangrijk­ste markt flink onder druk zag staan. De Duitse consument zorgt voor 59,1% van de totale concernomz­et. In de tweede jaarhelft zal de groei daar verder aantrekken, denkt het bedrijf.

In Nederland steeg de omzet met 8,8%. Het bedrijf heeft het gevoel te profiteren van het hoge consumente­nvertrouwe­n en de koopbereid­heid van de Nederlande­rs. Beter Bed verwacht zowel in Duitsland als in Nederland een hogere omzet te realiseren dankzij de onlangs aangekondi­gde samenwerki­ng met de online ‘matrassen-start-up’ Emma.

(De Telegraaf.nl/Foto: www.

vakbladsla­pen.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname