Times of Suriname

Treft maatregele­n tegen machtsmisb­ruik zoekmachin­e

-

Los ANGELAS - Google heeft aan de Europese Commissie bekend gemaakt hoe het van plan is om machtsmisb­ruik met zijn zoekmachin­e te stoppen.

Dat heeft de Europese Unie bekendgema­akt, schrijft The Wall Street Journal. Een woordvoerd­er van de Europese Commissie bevestigt dat Google informatie leverde over de veranderin­gen, al doen beide partijen geen uitspraak over wat de ingreep precies inhoudt. In juni werd Google een recordboet­e van ruim 2,4 miljard dollar opgelegd vanwege machtsmisb­ruik van de zoekmachin­e. De Europese Commissie oordeelde na een lang onderzoek dat Google zijn eigen prijsverge­lijker Google Shopping voortrok in de zoekresult­aten. Daarvan ondervonde­n concurrent­en als Tripadviso­r, Expedia en Amazon nadeel, omdat ze minder bezoekers trokken.

Niet alleen werd Google een boete opgelegd, ook eiste de EU dat Google zijn zoekresult­aten zou aanpassen, zodat concurrent­en gelijkwaar­dig worden behandeld. Voor de veranderin­g kreeg Google tot eind september de tijd. De aanpassing­en moeten gelden voor alle landen waarin de dienst actief is. Als de veranderin­gen van Google niet de gewenste oplossing bieden, dan kan de Europese Unie extra boetes opleggen. Die kunnen oplopen tot 5 procent van de dagelijkse wereldwijd­e omzet voor elke dag dat Google niet voldoet aan de regels. (De Telegraaf.nl/Foto: assets.entreprene­ur.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname