Times of Suriname

Noedel salade met tahoe

-

Voorbereid­ing: 15 min Bereiding: 50 min Klaar in: 1uur 5 min

1. Snijd de tahoe horizontaa­l doormidden en leg de stukken naast elkaar in een ondiepe glazen ovenschaal. Vermeng alle ingrediënt­en voor de marinade en bestrijk de plakken tahoe hiermee aan beide kanten. Laat afgedekt minstens 30 min. marineren.

2. Vermeng ondertusse­n de taugé, paksoi, koriander en basilicum in een grote, diepe schaal. Verdeel er het limoensap over. Doe de peultjes in een pan met kokend water, breng dit opnieuw aan de kook en blancheer ze gedurende 1 min. Giet ze af in een vergiet en laat ze schrikken met koud water. Strooi de peultjes over het taugémengs­el.

3. Breng een pan met water aan de kook en voeg de mihoen toe. Breng opnieuw aan de kook, neem de pan van het vuur en laat de noedels afgedekt 4 min. wellen (of volgens de gebruiksaa­nwijzing). Afgieten in een vergiet en weer in de pan doen. 4. Verwarm de grill voor. Giet de marinade van de tahoe af boven de noedels en schep deze ermee om. Laat de plakken tahoe in de ovenschaal liggen.

5. Bestrijk de plakken tahoe met 1 eetlepel. olijfolie en bestrooi ze met 1 theelepel. suiker. Grill ze 4-6 min. tot ze beginnen te kleuren en een dun korstje krijgen. Keer de plakken tahoe met een spatel, verdeel er 1 eetlepel. olijfolie en 1 theel. suiker over, en grill ze nog 4 min. Strooi de pinda’s erover en grill de tahoe nog 2 min. of tot de pinda’s kleuren.

6. Schep de noedels als een laagje op de salade. Snijd de tahoe in reepjes van 2 cm breed en verdeel ze samen met de komkommer en de geroosterd­e pinda’s over de salade. Serveer direct, voordat de tahoe afkoelt. (Allrecipes/Foto: allrecipes.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname