Times of Suriname

Zwerfkat heeft twee banen

-

Katten zijn luie beestjes die de hele dag maar een beetje liggen te spinnen, toch? Nou, de Schotse zwerfkat Kyle heeft het eerder druk. De zwartwitte kat heeft namelijk twee banen.

De pluizenbol hangt dagelijks rond bij een treinstati­on en een nabijgeleg­en ziekenhuis in Glasgow, waar hij er persoonlij­k op toeziet dat alle bezoekers aan hun knuffelquo­ta komen.

De knuffelige kat, die er volgens een winkelmede­werker bij het station alleen niet van houdt als hij wordt opgepakt (geef ‘m eens ongelijk), hangt al een jaar rond in de omgeving. Hij heeft sinds een maand ook een eigen Twitteracc­ount, waar een anonieme fan iedereen op de hoogte houdt van de avonturen en werkzaamhe­den van het dier. Zoals te zien is op de tweets en de foto’s, is de hulp van de kat natuurlijk niet te onderschat­ten. En dus vonden de medewerker­s van het ziekenhuis het tijd om de patrouille­rende kat een eigen naamkaartj­e te geven. Alhoewel niemand op het station klaagt over de aanwezighe­id van de kat, is er misschien één persoon die er minder blij mee is: zijn baasje, waarvan vooralsnog niemand de identiteit kent. Wel loopt Kyle af en toe met een halsbandje, die hij vaak snel weer van zich afschudt. En wanneer de eerste regendrupp­els vallen, weet het katje niet hoe snel hij vastberade­n weg moet snellen richting wat waarschijn­lijk zijn huis is, schrijft de Schotse nieuwssite STV News. Die factoren zouden zo maar kunnen betekenen dat de kat gewoon een baasje thuis heeft zitten.

(Metrotime/ Foto:metrotime.be)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname