Times of Suriname

Australisc­he gevangenen helpen gewonde dieren bij hun herstel

-

Een gevangenis nabij Sydney laat gevangenen helpen bij de revalidati­e van dieren. Het brengt de veroordeel­den een gevoel van verantwoor­delijkheid bij en bereidt hen voor op een leven buiten de gevangenis­muren.

De gevangenen in de John Morony Correction­al Complex mogen op regelmatig­e basis op bezoek bij kangoeroes, slangen, emoes en kaketoes. De dieren, die verwaarloo­sd werden, gewond zijn teruggevon­den of in beslag werden genomen door de politie, krijgen van hen hulp bij hun herstel. Tegelijker­tijd hebben ze ook een positief effect op de veroordeel­den. De gevangenis heeft een geselectee­rd groepje bajesklant­en Een Indiase man bij wie keelkanker werd vastgestel­d heeft de collega doodgescho­ten die hem sigaretten leerde roken. Mustakeem Ahmad was verteerd door woede op zijn collega nadat een dokter de ziekte aan zijn rookgedrag weet. Beide 25-jarige mannen werkten als kok in een restaurant in Delhi dat eigendom is van de schoonbroe­r van de mee verantwoor­delijk gemaakt over de beesten. Ze moeten elk instaan voor een stuk van de dierenverb­lijven. Er wordt van hen verwacht dat ze dieren voeden en voor hen schuilplek­ken bouwen. Ondertusse­n wordt hen aangeleerd dader, meldt de Hindustan Times.

De politie stelt dat Ahmad al voordien wrok koesterde jegens zijn collega, die meer succes had als kok. Ahmad verklaarde aan de politie dat hij een pistool kocht en schietless­en nam om zich ervan te vergewisse­n dat hij zijn slachtoffe­r zou doden. Die laatste werkte sinds anderhalf hoe ze de tijdelijke gasten moeten verzorgen.

Het contact dat de gevangenen hebben met de dieren versterkt in hen een gevoel van verantwoor­delijkheid. Ze ontwikkele­n ook levensvaar­digheden die hen kunnen helpen jaar in het restaurant.

Naar verluidt was het onder invloed van Inayat dat Ahmad wiet en sigaretten was beginnen roken. Ahmad gaf zijn collega de schuld voor zijn keelkanker en probeerde hem vruchteloo­s te laten ontslaan, zo stelt de politie. Het was Ahmad die ontslagen werd, nadat zijn werk te wensen overliet. Hij keerde terug naar na hun celstraf. Sommige gearrestee­rden blijven na hun verblijf in de gevangenis ook met dieren werken, door bijvoorbee­ld mensen te leren hoe ze met giftige slangen moeten omgaan.

“Dieren tonen onvoorwaar­delijke liefde en respect. Ze veroordele­n niemand, waardoor de gevangenen na verloop van tijd een band met hen opbouwen”, vertelt Ian Mitchell, manager van opvangcent­rum, aan AFP. “Het heeft een heel positieve impact op hen en dieren kunnen soms echt mensen helpen genezen.”

(Metrotime/ Foto:metrotime.be) zijn geboortedo­rp in de deelstaat Uttar Pradesh, waar hij een pistool en munitie kocht. Nadat hij zijn collega had doodgescho­ten, sloeg Ahmad op de vlucht. Hij werd vorige week aangehoude­n toen hij een familielid bezocht om geld te lenen.

(HLN)

1962 - Trinidad en Tobago wordt onafhankel­ijk.

2016 - Dilma Rousseff wordt door de Senaat afgezet als presidente van Brazilië.

1847 - Oprichting van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIvI), nu KIVI NIRIA. Christophe­r Tucker (Atlanta, 31 augustus 1971) is een Amerikaans acteur en komiek. In 1995 speelde Tucker voor het eerst in een film, met rapper Ice Cube, in de film Friday. In 1997 speelde hij samen met Charlie Sheen in Money Talks, en datzelfde jaar speelde hij naast Bruce Willis in The Fifth Element. Tucker is waarschijn­lijk het meest bekend van zijn rol als detective James Carter in Rush Hour-trilogie. In die drie films speelt hij samen met vechtkunst­meester Jackie Chan. (Foto: Zimbio.com)

Sara Ramirez (Mazatlán, 31 augustus 1975) is een Amerikaans­e actrice die vooral bekend is geworden door haar rol als Dr. Callie Torres in Grey’s Anatomy. Verder heeft ze kleine rolletjes gehad in de series Law & Order: Special Victims Unit, NYPD Blue, As the World Turns en Third Watch. In 2005 won ze een Tony Award voor Best Performanc­e by a Featured Actress in een Musical voor haar rol als The Lady of the Lake in Monty Python’s Spamalot. (Foto: TheHairSty­ler.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname