Times of Suriname

Brit vliegt probleemlo­os met paspoort vriendin van Londen naar Berlijn

-

Een Engelsman vloog onlangs probleemlo­os op het paspoort van zijn vriendin van Londen naar Berlijn. Het luchthaven­personeel had verzuimd het document te vergelijke­n met de gegevens op de instapkaar­t, zo melden Britse media. Het is niet de eerste keer dat een luchtvaart­maatschapp­ij op deze manier steken laten vallen.

Michael Randall (23) en zijn vriendin Charlotte Bull waren net terug van vakantie in Zuid-Frankrijk. Randall zou kort daarna naar Berlijn vliegen om met een vriend naar een racewedstr­ijd te gaan. In de haast stopte hij per ongeluk het paspoort van zijn vriendin in zijn handbagage. Toch kon hij probleemlo­os op luchthaven Gatwick het vliegtuig naar Berlijn binnenkome­n. Luchthaven­personeel had overduidel­ijk zijn paspoort niet gecontrole­erd. Dan hadden ze gezien dat Randall geen blonde vrouw met lang haar is. In Berlijn stapte hij direct naar de beveiligin­g om te melden wat er was gebeurd. Na een verhoor van bijna anderhalf uur mocht hij met een tijdelijk visum verder.

Randall vindt het te zot voor woorden dat dit zomaar kon gebeuren. “Het personeel van easyJet moet toch de naam in het paspoort vergelijke­n met de gegevens op de instapkaar­t. Ze hebben overduidel­ijk steken laten vallen.’’ Ook zijn 34-jarige vriendin Charlotte vindt het bizar. ,Het is beangstige­nd dat dit zomaar kan. Zeker in deze tijd.’’

Een woordvoerd­er van easyJet zegt tegen The Independen­t dat de gegevens van de reiziger goed in het systeem zijn ingevoerd. “Alleen is niet gecontrole­erd of die met het paspoort overeenkom­en. De visuele identifica­tie was dus niet goed. We stellen een onderzoek in.”

Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Afgelopen juli vloog de 27-jarige Scott Morgan met het paspoort van zijn vriend Dominic Carrol van Ibiza naar Manchester. Na een avond stappen nam hij per ongeluk het verkeerde paspoort mee. Ook British Airways kondigde hierna een onderzoek aan.

(AD/Foto:ad.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname