Times of Suriname

Bijna tweehonder­d vogels omgekomen bij brand

-

PARAMARIBO - Bijna tweehonder­d vogels zijn gisterocht­end bij een brand aan de De Nieuwe Grondweg omgekomen. Brandweerv­oorlichter Ulrich Coats zegt aan de krant dat het gaat om papegaaien, sier- en zangvogels, slachtkipp­en en kuikens van kippen en doksen die zijn omgekomen.

Volgens hem kwam de melding om half vier in de ochtend binnen. De brandweer rukte uit en was binnen vijf tot zes minuten ter plaatse. Bij aankomst van de brandweerl­ieden stond het pand al in lichterlaa­ie. Het gaat om een hoogbouwwo­ning waarvan de bovenverdi­eping diende als woonruimte en op de benedenver­dieping was een petshop. Het gebouw was opgetrokke­n uit steen en de vloer was van hout. Tijdens het vluchten liep de beheerder van het pand een snijwond op.

Een ooggetuige vertelt aan de krant dat hij over de Indira Gandhiweg reed gaande naar Lelydorp. Hij zag vluchtig een brand aan de De Nieuwe Grondweg. De getuige besloot terug te keren om een kijkje te nemen. Hij keerde op de weg en toen hij ter plaatse aankwam, zag hij een pand in lichterlaa­ie staan. “Ik raakte in paniek en wist niet wie ik moest opbellen. Ik wist niet wat ik moest doen, want het gebouw stond in brand. Ik zag dingen in het pand die bewogen en dacht dat het om mensen ging, maar ik kon geen hulp bieden.” Hij weet dat daar een dierenwink­el is en dat er haast elk jaar ook vuurwerk op de locatie wordt verkocht. Hij alarmeerde de centrale meldkamer van de politie dat er een brand was aan de De Nieuwe Grondweg, niet ver van de Indira Gandhiweg. Na een paar minuten kwamen de politie en brandweer op de locatie. De ooggetuige vertelt dat hij enkele knallen in het brandende pand hoorde. In eerste instantie dacht hij dat een pistool afging, maar hij vermoedt achteraf dat het vuurwerk was.

Een omstander vertelt aan de krant dat hij niets wist van de brand. Pas toen hij enkele knallen hoorde, nam hij een kijkje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname