Times of Suriname

België uitgeflote­n door eigen publiek

-

VOETBAL - België speelde donderdaga­vond voetbaldwe­rg Gibraltar compleet van de mat (9-0), desondanks werden De Rode Duivels na afloop door een deel van het publiek uitgeflote­n. De fans waren niet blij dat verschille­nde spelers naar binnen gingen zonder de supporters te bedanken.

Bondscoach Roberto Martínez nam het na afloop op voor zijn ploeg. “De spelers doken gewoon de kleedkamer in om zich klaar te maken om naar de fans te gaan”, sprak de Spanjaard na afloop. Volgens de voormalig manager van Everton gingen de spelers naar binnen om tape te verwijdere­n. “Maar het is zeker niet waar dat de spelers niet enthousias­t waren de fans te gaan groeten, integendee­l”, vervolgde Martínez. “We hebben Axel Witsel zelfs in de tunnel moeten tegenhoude­n, zo graag wilde die naar de fans toe. Jammer genoeg mocht hij het veld blijkbaar niet meer betreden omdat hij rood had gehad – dat is iets wat ik ook niet wist.” De middenveld­er kreeg vlak voor rust bij een 4-0 stand een directe rode kaart na een stevig duel.

België gaat door de overwinnin­g nog altijd fier aan kop in Groep H. De Belgen hebben negentien punten, Griekenlan­d volgt met dertien punten. Zondag staan beide landen tegenover elkaar. Eden Hazard speelde door een enkelbless­ure nog geen minuut bij Chelsea, maar stond tegen Gibraltar in de basis. De dribbelaar werd na 77 minuten vervangen door zijn broertje Thorgan Hazard. Eerder haalde manager Antonio Conte al uit naar het selectiebe­leid van de Belgische bondscoach. “Ik denk eigenlijk dat ik klaar ben om de wedstrijd tegen Griekenlan­d ook te spelen. Dat is misschien niet ideaal omdat ik net van een blessure terugkeer, maar ik ben klaar als de coach me wil opstellen”, sprak Hazard na afloop.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname