Times of Suriname

Wijn blijft nog in de ijskast

- Abigail de Rijp van Yellow Birds (l) wordt gehinderd door Chayenne Breinburg van De Arend, terwijl Suelle Shepperd van Yellow Birds een blok zet voor Breinburg. (Foto: Rakesh Parag)

BASKETBAL - Yellow Birds heeft geweigerd om de handdoek in de ring te gooien en heeft een vierde wedstrijd geforceerd. In de dameshoofd­klasse play-offs van de Surinaamse Basketbal Associatie won het team donderdag in de Ismay van Wilgenspor­thal van titelverde­diger De Arend met 61-55. De Arend staat in de best-of-5 serie voor met 2-1. Morgen wordt de vierde wedstrijd gespeeld.

Yellow Birds, dat met de rug tegen de muur was geduwd, begon het eerste quarter heel sterk. Na vijf minuten spelen nam het een voorsprong van tien punten (14-4) en sloot de speelperio­de af met 20-11. Yellow Birds bleef ook het tweede quarter domineren, totdat de titelverde­diger een run maakte van 11-0 en de voorsprong nam: 29-28. De Arend kon zijn goede spel echter niet voortzette­n en sloot het tweede quarter af met een achterstan­d: 37-34.

In de beginfase van het derde quarter was Yellow Birds duidelijk beter dan zijn tegenstand­er en de voorsprong werd verruimd naar acht punten: 46-38, maar De Arend vocht zich terug in de wedstrijd. Met nog een minuut te gaan kreeg de titelverde­diger het zover om de score gelijk te trekken: 47-47. Echter het was Yellow Birds dat het vierde quarter inging met een voorsprong, toen met nog 47secondes te gaan Abigail de Rijp een lay-up scoorde: 49-47.

Het vierde quarter begon rommelig. Beide teams misten goede scoringsmo­gelijkhede­n. Verder gingen de vereniging­en heel nonchalant om met de bal. Ook vrije worpen werden gemist. Pas na vier minuten scoorde Chayenne Breinburg twee lay-ups om de kampioen de voorsprong te geven: 51-49. Na een lay-up van Onna Fang en een jumper van Chayenne Naarden nam Yellow Birds weer de voorsprong: 53-51. Het waren ook deze twee dames die Yellow Birds naar de overwinnin­g brachten. De titelverde­diger kon de bal niet meer in de basket krijgen en moet hierdoor de wijn nog in de ijskast laten staan, om de three-peat te vieren. Naarden en Fang eindigden de wedstrijd met zeventien punten, terwijl Breinburg er veertien scoorde.