Times of Suriname

Engeland maakt geen fout

-

VOETBAL - Engeland blijft koploper in Groep F. De Engelsen speelden geen spectacula­ire wedstrijd op Malta, maar wisten wel met 0-2 te winnen. Slowakije blijft het spoor van the Three Lions volgen. In eigen huis wonnen de Slowaken nipt van Slovenië: 1-0.

Op Malta hadden de Engelsen het niet gemakkelij­k met de stugge ploeg van bondscoach Pietro Ghedin. In de eerste helft had Engeland weliswaar zeventig procent van het balbezit, tot doelpunten kwam het nog niet. Kansen voor Dele Alli, Harry Kane en Alex Oxlade-Chamberlai­n leverden nog niet de openingstr­effer op.

Die viel wel acht minuten na rust. Alli vond zijn ploeggenoo­t Kane in het strafschop­gebied, waarna de spits de bal rustig in de rechterhoe­k wist te schuiven. Het was alweer het vierde doelpunt van Kane in zijn laatste drie interlands. Het restant van de wedstrijd was niet bijster interessan­t. Namens de Engelsen kreeg invaller Jamie Vardy nog een mogelijkhe­id, maar zijn schot trof geen doel. Vlak voor tijd kreeg Engeland toch nog een tweede treffer. Ryan Bertrand bepaalde de eindstand op 0-2. Slowakije boekte in Trnava een belangrijk­e zege met het oog op de tweede plaats in de kwalificat­iegroep. Er gebeurde tijdens het duel met Slovenië niet al teveel, maar negen minuten voor tijd kwamen de Slowaken toch op voorsprong. Róbert Mak bediende Marek Hamsík vanaf de rechterkan­t van het veld, maar zijn inzet werd nog gered door de Sloveense doelman Jan Oblak. De rebound werd uiteindeli­jk door Adam Nemec, ex-speler van Willem II, binnen gewerkt. Slowakije bezet met vijftien punten de tweede plaats in groep F en heeft twee punten minder dan koploper Engeland. (VZ)