Times of Suriname

Schaarste aan brood en water in Florida door orkaan

-

ORLANDO – In Florida is gisteren een grote rush ontstaan op levensmidd­elen en water, waardoor in vele zaken de rekken leeg kwamen te staan. Dit omdat de autoriteit­en hebben aangegeven dat de mensen zich moeten voorbereid­en op orkaan Irma, die naar alle waarschijn­lijkheid over twee dagen het gebied zal treffen.

De mensen hebben instructie­s gehad om niet alleen voeding en water op te slaan, maar ook zaklantaar­ns. Doordat er gisteren een schaarste was aan brood en water heeft de overheid beloofd om vandaag de voorraden in Florida aan te vullen, zodat de mensen alsnog een hoeveelhei­d kunnen opslaan, voordat het gebied wordt getroffen.

Het telefoon en internet is ook al een paar dagen vertraagd, omdat die overbelast is. Veel mensen in dit gebied maken gebruik van het internet om hun boodschapp­en naar familie en vrienden te sturen. In sommige gebieden is het netwerk gisteren ook uitgevalle­n. Toeristen die zich momenteel in het zuid-westpunt van Florida bevinden, waaronder ook een groep Surinamers, zijn intussen ook gevraagd om het gebied te verlaten en te trekken naar gebieden in het noorden zoals Miami of Orlando. Aan de toeristen is ook geadviseer­d om liever terug te reizen naar hun land, maar alle vluchten uit Miami zijn tot nader order afgelast. Velen zijn intussen al uit het gebied van Florida getrokken in afwachting op de orkaan, die waarschijn­lijk tegen het weekeind het gebied zal treffen.

AP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname