Times of Suriname

Colombia pakt punt van Brazilië

- Paulinho (l) van Brazilië wordt hardhandig aangepakt door een verdediger. (Foto: Goal)

VOETBAL - Na negen opeenvolge­nde zeges in de WKkwalific­atiepoule heeft Brazilië weer eens punten verspeeld. Op bezoek in Colombia kwamen de Goddelijke Kanaries niet verder dan 1-1, nadat een wereldgoal van Willian werd uitgewist door Radamel Falcao. Koploper Brazilië is al geplaatst voor het WK, terwijl nummer twee Colombia een belangrijk punt pakte.

Een bemoedigen­de eerste helft kende een teleurstel­lend slot voor Colombia. Een absolute wereldgoal van Willian zorgde in de blessureti­jd van het eerste bedrijf voor de Braziliaan­se voorsprong: Neymar legde de bal knap terug en Willian volleerde onhoudbaar in de kruising. In die fase leek Colombia juist beter in de wedstrijd te komen, na een sterk begin van Brazilië.

In de tweede helft was het alsnog raak voor Colombia. Santiago Arias stoomde op en leverde een uitstekend­e voorzet op Falcao, die de bal op waarde schatte en raak kopte. Het doelpunt gaf Colombia vertrouwen en de ploeg aasde op meer. Toch waren kansen schaars en nam uiteindeli­jk het tempo weer af, toen de bal voornameli­jk op het middenveld werd rondgespee­ld. Brazilië had niet de noodzaak om het duel te winnen en speelde niet indrukwekk­end in de tweede helft, maar Colombia slaagde er niet in om daarvan te profiteren. Daardoor bedraagt de voorsprong op Uruguay twee punten. (VZ)