Times of Suriname

Concacaf zet Surinaamse teams in tweede rang

-

VOETBAL - Landskampi­oen Inter Moengo Tapoe (IMT) en semikampio­en Leo Victor zullen in de tier 2 van Caribische clubkampio­enschappen uitkomen. Dit heeft Confederat­ion of North, Central American and Caribbean Associatio­n Football (Concacaf) op 31 augustus bekendgema­akt aan haar leden.

De landskampi­oen en semikampio­en zullen het Caribbean Amateur Club Championsh­ip (CACC) spelen, die voor bonden is, waar er geen profession­ele of semiprofes­sionele competitie wordt afgewerkt. Gezien bij de Surinaamse Voetbal Bond er gespeeld wordt op amateur niveau zullen Inter Moengo Tapoe en Leo Victor in deze groep moeten spelen. IMT en Leo Victor zullen zich niet plaatsen voor de Scotiabank Concacaf Champions League. De Surinaamse teams kunnen wel spelen in het Scotiabank Concacaf League, maar de weg naar deze competitie is langer en heeft verschille­nde voorwaarde­n. Zo moeten de vereniging voldoen aan een regional Concacaf licentievo­orwaarde. Als de winnaar van CACC niet aan de regional Concacaf licentievo­orwaarde voldoet, zal het nummer vier van CPCC zich automatisc­h plaatsen voor de Scotiabank Concacaf League. Concacaf had al eerder aangegeven dat vanaf 2016 licentie een vereiste zou zijn.

De eerste rang heet Caribbean profession­al Club Championsh­ip (CPCC) en dit geldt voor bonden waar er profession­ele en semiprofes­sional competitie wordt afgewerkt. De winnaar van CPCC zal zich kwalificer­en voor de Scotiabank Concacaf Champions League en de tweede en derde plaats zal zich kwalificer­en voor de Scotiabank Concacaf League. De vierde plaats zal een wedstrijd spelen tegen de winnaar van CACC om een plaats in de Scotiabank Concacaf League. Zowel de CPCC als CACC zal in februari 2018 van start gaan en deze toernooien zullen duren tot mei 2018.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname