Times of Suriname

Knoflookso­ep

-

Voorbereid­ing: 15 min Bereiding: 45 min

Klaar in: 1 uur

1.Snipper de sjalotten en doe deze met een paar eetlepels water in een pan.

2.Zet de pan op een middelhoog vuur, breng het water aan de kook en laat de uien glazig worden. Doe, als het water bijna verdampt is, een scheut olijfolie in de pan. Laat de uien in de olie licht bruinen en neem ze dan uit de pan.

3.Maak de paprika schoon, snij deze in stukken en bak deze in dezelfde pan. Draai dan het vuur lager en neem de paprika dan uit de pan.

4.Pel de knoflookte­nen en snij deze in ringen. Doe een ruime hoeveelhei­d olie in de pan en laat daarin de knoflook net gaar worden. Draai dan het voor op de laagste stand, of zet de pan op een waakvlam. Laat de knoflook minstens 15 minuten staan.

5.Pel intussen de tomaten, snij deze in vieren. Verwijder de pulp met pitten, wrijf dit door een zeef en bewaar het tomatensap.

6.Wrijf het venkelzaad en komijnzaad met een snufje zout fijn. 7.Draai het vuur onder de pan met de knoflook iets hoger, doe daar de kruiden bij (venkel, komijn en pimentón, laurierbla­adjes en tijm) en laat deze even meewarmen.

8.Voeg vervolgens de tomaten met het tomatensap toe. Laat deze langzaam zacht worden.

9.Voeg dan de sjalotten, de paprika en de bouillon en laat alles nog ca. 15 minuten doorwarmen. Verwijder dan de laurierbla­adjes.

10.Verwarm intussen de oven voor op ca. 100°C. 11.Was de peterselie, snij deze fijn en roer deze door de soep. Proef en maak de soep verder op smaak met zout, peper en een scheutje azijn.

12.Schep de soep op vier diepe borden en strooi een beetje geraspte kaas erover. Breek voorzichti­g boven elk bord een ei en zet de borden een paar minuten in de oven tot het eiwit gestold is. De dooier moet nog vloeibaar zijn.

13.Rooster intussen de plakken brood en snij deze grof in stukken. Verdeel deze over de borden en serveer. Zet de rest van de geraspte kaas op tafel.

(Allrecipes/Foto: cookdiary.net)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname