Times of Suriname

Verlies loopt flink op voor Hudson’s Bay

-

CANADA - Het Canadese winkelconc­ern Hudson’s Bay heeft in de eerste helft van dit jaar een fors hoger verlies moeten incasseren dan een jaar eerder. Het bedrijf zag de kosten oplopen, mede doordat het bezig is zijn eerste warenhuize­n in Europa te openen. Tegelijker­tijd liep de omzet licht terug. De totale winkelverk­open kwamen in de eerste jaarhelft uit op 6,5 miljard Canadese dollar. Dat is bijna 1 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverli­es liep sterk op, van 239 miljoen naar 422 miljoen Canadese dollar.

Bestuursvo­orzitter Richard Baker erkende in een toelichtin­g dat Hudson’s Bay het de afgelopen tijd niet gemakkelij­k heeft gehad. Hij zei wel dat de daling van de vergelijkb­are verkopen in het tweede kwartaal minder sterk was dan in de eerste drie maanden van 2017. Dat geeft vertrouwen voor het restant van het jaar, aldus de topman.

Hudson’s Bay opende deze week zijn eerste warenhuis in Nederland, aan het Rokin in Amsterdam. Het bedrijf is in Europa verder eigenaar van de Duitse keten Galeria Kaufhof en het Belgische Galeria Inno. Niet alle aandeelhou­ders zijn enthousias­t over de uitbreidin­g in Europa. Het bedrijf kreeg dit jaar te maken met een activistis­che investeerd­er, hedgefonds­baas Jonathan Litt, die ontevreden is over de huidige koers. Hij zou onder meer graag zien dat Hudson’s Bay afscheid neemt van zijn Europese warenhuisk­etens.

(De Telegraaf.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname