Times of Suriname

Overzicht van orkanen die de Bovenwinds­e Eilanden troffen

-

September 1989: September 1995:

Orkaan Hugo richt grote verwoestin­gen aan op de drie bovenwinds­e eilanden. Duizenden mensen raken dakloos, maar niemand komt om het leven.

Orkaan Luis richt forse schade aan op Sint Maarten. Op het Franse deel van het eiland is sprake van ‘catastrofa­le verwoestin­gen’. Het officiële dodental is twee. Een week later trekt de cycloon Marilyn langs, maar die is veel zwakker dan Luis.

Orkaan Bertha richt schade aan op Sint Maarten. In de haven van de hoofdstad Philipsbur­g zinken twee schepen en het dak van een bejaardent­ehuis waait weg. Tien mensen raken gewond.

Orkaan Jose blaast met windstoten tot 160 kilometer per uur over Sint Maarten. Er valt een dode, de schade valt mee.

Orkaan Lenny raast met enorme kracht over de bovenwinds­e eilanden en veroorzaak­t veel schade, alleen al door de enorme regenval. Vooral Sint Maarten wordt getroffen, er vallen daar vier doden. Gelijktijd­ig brengen koningin Beatrix en prins Claus een bezoek aan het gebied. Nederland steunt de Antillen met 50 miljoen gulden (bijna 23 miljoen euro) aan orkaanhulp.

Lichte schade op Sint Maarten door orkaan Debby.

Orkaan Omar veroorzaak­t veel schade op Sint Maarten: daken waaien van huizen, bomen waaien om en de elektricit­eit valt uit.

Orkaan Earl raast dicht langs Sint Maarten. De schade blijft beperkt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname