Times of Suriname

Zenobia Bottling Company NV organiseer­t evenement milieubewu­stwording

-

PARAMARIBO – Zenobia Bottling Company NV (ZBC) zal vandaag in het kader van milieubewu­stwording bij kinderen een evenement organisere­n, waarbij het Nola Hatterman Instituut en Villa Zapakara Suriname betrokken zijn. Dit meldt ZBC in een persberich­t.

ZBC heeft in de vakantie een partij waterfless­en van 5 gallon afgeschrev­en aan deze organisati­es ter beschikkin­g gesteld, met de opdracht dat deze door de kinderen op een zeer creatieve wijze worden versierd. De kinderen zijn heel enthousias­t te werk gegaan en er zijn enkele schitteren­de creaties uit voortgekom­en. De gedachte hierachter is kinderen bewust te maken van de mogelijkhe­id om producten die na gebruik normaal gesproken worden weggedaan te recyclen en op een zeer creatieve wijze te hergebruik­en. De kinderen zullen vandaag hun werkstukke­n tentoonste­llen. Schrijver en publicist Robby Parabirsin­g (Rappa) zal samen met Elviera Sandie, de directeur van het directoraa­t Cultuur bij het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, een keuze maken uit de drie mooiste en meest creatieve werkstukke­n. De drie winnaars zullen respectiev­elijk een geldbedrag ontvangen van SRD 1000, SRD 750 en SRD 500. Daarnaast ontvangt zowel het Nola Hatterman Instituut als Villa Zapakara Suriname een donatie van SRD 750.

Het evenement zal door een dj worden opgeluiste­rd met vermaak voor de kinderen en genot van hapjes en drankjes. Het evenement begint om 10.00 uur ’s morgens. De locatie is het Nola Hatterman Instituut aan de Abraham Crijnssenw­eg 6 te Fort Zeelandia.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname