Times of Suriname

Ontslagen antiradica­liseringsa­mbtenaar Amsterdam vecht ontslag aan

-

AMSTERDAM - De antiradica­liseringsa­mbtenaar Saadia A.-T, die eind augustus is ontslagen door de gemeente Amsterdam, vecht haar ontslag aan.

Dat bevestigt Richard Korver, de advocaat van Saadia A.T, na berichtgev­ing in Het Parool. De programmam­anager van het team radicalise­ring en polarisati­e werd in juli geschorst na een onderzoek van Bureau Integritei­t na een melding van mogelijke integritei­tsschendin­gen.

Burgemeest­er Eberhard van der Laan kondigde eind augustus in een brief aan de gemeentera­ad haar ontslag aan. Hierin stond ook dat er al langer onvrede bestond over de aansturing van het team radicalise­ring en polarisati­e en het functioner­en van de nu ontslagen medewerker.

A.-T. heeft zich volgens Van der Laan schuldig gemaakt aan het gunnen van diverse opdrachten aan een persoon met wie zij een relatie heeft gehad. Daarover had zij niets gezegd tegen haar leidinggev­ende. Ook zou ze met een offerte hebben gesjoemeld. De woordvoerd­er van Van der Laan legde eerder aan NU.nl uit dat er echter geen indicatie is dat de belangenve­rstrengeli­ng heeft gezorgd voor een onveilige situatie voor Amsterdamm­ers. “Maar we merken echter wel dat veel partijen nog met vragen zitten. Daarom houdt de gemeente op 14 september een spoeddebat over de kwestie.” Ze wordt bijgestaan door een arbeidsadv­ocaat, zegt Korver. Hij zelf staat de vrouw bij in het strafrecht­elijk onderzoek dat tegen haar loopt. Hiervan zijn nog geen uitkomsten bekend. Volgens Korver ontkent ze in deze zaak “enig strafbaar feit.”

Wanneer de rechtszaak van start gaat, is nog niet bekend.

(NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname