Times of Suriname

Morata wijst Chelsea de weg bij Leicester

-

VOETBAL - Chelsea heeft zaterdag ten koste van Leicester City zijn derde achtereenv­olgende overwinnin­g in de Premier League geboekt. The Blues verlieten het King Power Stadium met een 1-2 zege op zak.

De kampioen van 2017 nam van meet af aan het initiatief tegen de kampioen van 2016. Chelsea zette het overwicht wel moeilijk om in mogelijkhe­den. Verder dan een kans van Cesc Fàbregas, die er niet in slaagde Kasper Schmeichel te verschalke­n na voorbereid­end werk van Marcos Alonso, kwamen de bezoekers aanvankeli­jk niet. Leicester City speculeerd­e vooral op uitbraken van Riyad Mahrez, die ondanks vele transferge­ruchten actief bleef voor The Foxes, en Jamie Vardy. Net in de fase, waarin Chelsea werd teruggedro­ngen door de thuisploeg openden de Londenaren de score. Álvaro Morata sloeg op aangeven van César Azpilicuet­a toe met het hoofd: 1-0.

Vijf minuten na de hervatting incasseerd­e Leicester City een volgende domper. N’Golo Kanté werd door de spelers van zijn oude club nauwelijks een strobreed in de weg gelegd en haalde van ongeveer twintig meter succesvol uit voor de 0-2. Binnen een mum van tijd werd de marge door Leicester City weer terugbrach­t tot één. Vardy verzilverd­e een strafschop nadat hij zelf onderuit werd gehaald door Thibaut Courtois. Leicester City zette de bezoekers hierna stevig onder druk, maar de ploeg van Antonio Conte trok de overwinnin­g over de streep. (NS)

 ??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd Heracles Almelo tegen Feyenoord. (Foto: De Telegraaf)
Een spelmoment uit de wedstrijd Heracles Almelo tegen Feyenoord. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname