Times of Suriname

Feyenoord komt met de schrik vrij

-

VOETBAL - Feyenoord is na vier wedstrijde­n in de Eredivisie nog altijd foutloos. Op bezoek bij Heracles Almelo leek de landskampi­oen een eenvoudige avond tegemoet te gaan na een rappe 0-3 voorsprong, maar een uitstekend­e eerste helft werd opgevolgd door een mindere tweede. Heracles kwam terug tot 2-3 en maakte het nog spannend, maar Feyenoord trok de zege over de streep. Sam Larsson maakte in de blessureti­jd zijn eerste treffer voor Feyenoord en bepaalde de eindstand op 2-4.

Na een aantal kansen in de openingsfa­se, en een dreigend schot van Joey Pelupessy voor Heracles, was het Steven Berghuis die de ban brak. De buitenspel­er kwam vanaf de rechterfla­nk naar binnen en vond de linkerhoek met zijn fraaie schot van buiten het strafschop­gebied. Knullig balverlies van Heracles op het middenveld resulteerd­e vervolgens in de 0-2. Karim El Ahmadi pikte de bal op en vond Kramer, die op zijn beurt de vrijstaand­e Berghuis bediende. Die nam de bal op de slof en zorgde met een laag schot in de rechterhoe­k voor zijn tweede treffer van de avond.

Het werd nog erger voor Heracles, want een van richting veranderde uithaal van Jean-Paul Boëtius betekende de 0-3. Er was geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord en de voorsprong bleef voor de rust onbedreigd. Na rust kwam Heracles wat beter voor de dag, maar een aansluitin­gstreffer bleef nog even uit. Halverwege deze helft was het wel raak voor Heracles: Brad Jones keerde een eerste schot nog, maar in de rebound kopte Niemeijer binnen in het lege doel. Heracles was terug in de wedstrijd en kwam zelfs op 2-3, dankzij een penalty van Niemeijer na een overtredin­g van Kevin Diks op Peterson. Omdat Castro in blessureti­jd meeging bij een corner, kon Larsson in de counter voor open doel de wedstrijd beslissen. (VZ)