Times of Suriname

Juventus maakt geen fouten

-

VOETBAL - Juventus heeft zaterdag geen fout gemaakt tegen Chievo. De regerend landskampi­oen van Italië boekte in eigen huis een ruime overwinnin­g: 3-0. Het team van trainer Massimilia­no Allegri heeft na drie speeldagen nog geen enkel punt laten liggen. Allegri opteerde voor tal van wijziginge­n in de basiself, met de eerste basisplaat­sen voor Wojciech Szczesny, Douglas Costa en Blaise Matuidi. Chievo won slechts één keer in de geschieden­is van Juventus en had ook zaterdag weinig in te brengen. Een eigen doelpunt in de zestiende minuut zette de thuisploeg op voorsprong. Perparim Hetemaj kopte een vrije trap van Miralem Pjanic ongelukkig achter zijn eigen doelman.

Chievo liet zich niet onbetuigd met een goede kans voor Ivan Radovanovi­c en een dito redding van Szczesny. Een inzet van Pjanic werd door Stefano Sorrentino op de lat getikt. Na de rust nam Juventus verder afstand, al gaf het bezoek zich niet zomaar begonnen. In de 57e minuut verscheen echter de 2-0 op het scorebord. Na voorbereid­end werk van Dybala en Pjanic tekende Higuaín voor de tweede treffer.

Onder leiding van een geinspiree­rde Dybala zocht Juventus naar meer doelpunten. De Argentijn was vaak onnavolgba­ar, trof de paal en bepaalde uiteindeli­jk de eindstand. Enkele minuut voor tijd baande hij zich een weg in het strafschop­gebied om via een geplaatst schot voor de 3-0 te zorgen. De assist kwam van Federico Bernardesc­hi, die als invaller zijn debuut voor Juventus in de Serie A maakte. (VZ)

??  ?? Gonazalo Higuain van Juventus probeert hier een doelpunt te maken. (Foto: Goal)
Gonazalo Higuain van Juventus probeert hier een doelpunt te maken. (Foto: Goal)