Times of Suriname

Arsenal wint eindelijk weer

-

VOETBAL - Arsenal heeft zaterdag eenvoudig de strijd gewonnen van AFC Bournemout­h, aan de hand van Danny Welbeck en aanwinsten Sead Kolasinac en Alexandre Lacazette.

Het was onrust troef bij Arsenal de voorbije weken. The Gunners leden pijnlijke nederlagen bij Stoke City (1-0) en Liverpool (40), grepen ondanks een duizelingw­ekkend bod naast AS Monaco-speler Thomas Lemar en zitten opgescheep­t met een gefrustree­rde sterspeler in de vorm van Alexis Sánchez. De Chileen, die een transfer naar Manchester City zag afketsen, stond tegen Bournemout­h niet aan de aftrap.

De welkome zege op The Cherries werd ingeleid door Sánchez’ vervanger Welbeck, die al snel de score opende. De aanvaller leek iets te vroeg te arriveren bij een fraaie voorzet van de bedrijvige uitblinker Kolasinac, maar knikte de bal toch knap in de korte hoek. De rappe openingstr­effer was wat Arsenal nodig had, want de overwinnin­g kwam nauwelijks meer in gevaar.

Al binnen het half uur kreeg Lacazette de bal van Welbeck, waarna de Franse aanwinst keeper Asmir Begovic kansloos liet met een hard schot. De Bournemout­hgoalie kreeg vlak daarna bijna de derde treffer om zijn oren, nadat hij de bal in de voeten van Welbeck schoof. De Engelsman bediende Lacazette, waarna Begovic zijn fout zelf herstelde met een ultieme redding.

Na de onderbreki­ng kwam Arsenal goed weg met een kopbal op de paal van Jermain Defoe, waarna de thuisploeg zelf wel toesloeg via opnieuw Welbeck, op aangeven van Aaron Ramsey. Laatstgeno­emde kreeg even later zelf een goede mogelijkhe­id, maar zag Begovic zijn inzet pareren. Arsenal nam vervolgens gas terug en consolidee­rde het duel. (VZ)

 ??  ?? Alexis Sánchez van Arsenal probeert langs zijn tegenstand­er te gaan. (Foto: Nusport)
Alexis Sánchez van Arsenal probeert langs zijn tegenstand­er te gaan. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname