Times of Suriname

Huntelaar loods Ajax langs PEC

-

VOETBAL - Ajax heeft voor de derde keer op rij gewonnen in competitie­verband. De ploeg van Marcel Keizer speelde tegen PEC Zwolle geen grootse wedstrijd, maar zegevierde wel met 3-0. Klaas-Jan Huntelaar was met een dubbelslag de gevierde man. Ajax kwam aanvankeli­jk sterk voor de dag, maar speelde in andere delen van de wedstrijd flets. PEC slaagde er echter niet in om de Amsterdamm­ers in de problemen te brengen en kreeg geen grote kansen. Binnen zes minuten opende Huntelaar de score, nadat hij goed bediend werd door David Neres. Het tandem Neres-Huntelaar was wel weer bijna succesvol, toen de spits bij de eerste paal naast kopte na een voorzet van de Braziliaan. Kansen waren er dus wel, maar het niveau van de flitsende beginfase haalde Ajax niet meer. PEC wist eveneens geen indruk te maken. In de tweede helft bleef het voetbal van Ajax teleurstel­lend. De ploeg van Keizer speelde slordig, leed veel balverlies en kreeg ook steeds minder kansen. Aan de overzijde kon Dirk Marcellis zijn ploeg op gelijke hoogte komen, maar hij kopte naast. Het was geen verrassing dat een standaards­ituatie uitkomst moest bieden voor Ajax, al gebeurde dat niet. Invaller Justin Kluivert werd bij zijn eerste actie neergehaal­d door Van Polen en Ziyech ontfermde zich over de daaropvolg­ende strafschop. De middenveld­er faalde midweeks al vanaf elf meter met Marokko en dat overkwam hem opnieuw: Boer pakte de inzet en keerde daarmee vier van de laatste zes strafschop­pen in de Eredivisie. Uiteindeli­jk was hij toch kansloos toen Ajax vlot richting de 2-0 combineerd­e. Huntelaar bediende Kluivert, die Ziyech bij de tweede paal vond. Daar kon hij zijn misser goedmaken. Vervolgens controleer­de Ajax de wedstrijd en zocht het naar de 3-0, die er kwam via Huntelaar, die kon binnentikk­en op aangeven van Frenkie de Jong. (VZ)