Times of Suriname

Mourinho looft Matic

-

VOETBAL - José Mourinho stond aan het roer bij clubs als FC Porto, Chelsea, Internazio­nale, Real Madrid en Manchester United. De Portugees werkte dus met diverse grote spelers, maar wijst Nemanja Matic aan als zijn favoriet. Hij maakte deze zomer voor ongeveer 44 miljoen euro de overstap van Chelsea naar het Manchester United van Mourinho.

“Ik kan niet zeggen dat ik betere jongens dan hij heb gehad tijdens mijn loopbaan. Hij heeft iets waardoor ik hem altijd zal herinneren. Ik had hem op een dag op de bank gezet en bracht hem na rust in het veld”, vertelt de Portugese oefenmeest­er tegenover The Times. “In de zeventigst­e minuut haalde ik hem weer van het veld. De pers wilde een verhaal, de pers wilde bloed zien. Mijn bloed of zijn bloed.”

“Hij was heel teleurgest­eld. Ik ook, want zoiets is niet leuk en ik heb het maar twee keer gedaan tijdens mijn carrière”, vervolgt Mourinho. “Maar de dag erna kwam hij naar mij toe en zei: Ik ben niet blij, maar het is mijn fout. Door de manier hoe ik speelde, verdiende ik een wissel. Uiteindeli­jk hielden we het niet lang vol, want ik werd een paar weken later ontslagen. Maar hij was een van ‘mijn jongens’, waarmee ik nauw contact had terwijl we niet samenwerkt­en.”

(VZ) VOETBAL - Paris SaintGerma­in stuntte deze zomer behoorlijk met het binnenhale­n van Neymar en Kylian Mbappé. Les Parisiens veegden afgelopen vrijdag de vloer aan met FC Metz en wonnen in het noordooste­n van Frankrijk met 1-5. Louis Saha is zeer onder de indruk van de aankopen van de Franse topclub.

“Het aantrekken van Neymar is geen gok. Hij heeft al op het hoogste podium geacteerd en won de Champions

 ??  ?? Nemanja Matic is de favoriete speler van José Mourinho. (Foto: Nusport)
Nemanja Matic is de favoriete speler van José Mourinho. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname