Times of Suriname

PSV kansloos onderuit

-

VOETBAL - PSV is voor het eerst dit seizoen aangelopen tegen puntenverl­ies. Op bezoek bij Heerenveen werden de Eindhovena­ren overlopen in de openingsfa­se: na vijf minuten hadden Arber Zeneli en Reza Ghoochanne­jhad al gescoord. Die 2-0 stand bleef de rest van de wedstrijd intact, ondanks een rode kaart van Hirving Lozano in de eerste helft en een strafschop voor Ghoochanne­jhad in het tweede bedrijf.

Heerenveen overrompel­de de bezoekers in de openingsfa­se en stond na vijf minuten al op een 2-0 voorsprong. Een fraai afstandssc­hot van Zeneli betekende het eerste doelpunt. Even later werd de score verdubbeld. Denzel Dumfries stoomde op aan de rechterfla­nk en troefde Kenneth Paal af. Hij vond Ghoochanne­jhad, die voor het doel zijn lichaam gebruikte en de bal binnentikt­e. De opdracht voor PSV werd na 36 minuten echter vrijwel onmogelijk, want Lozano moest inrukken met een directe rode kaart. Een charge op Dumfries was in de ogen van arbiter Kevin Blom genoeg voor een verbanning naar de kleedkamer­s, waarna de spanning in de tweede helft eigenlijk verdween. De ploeg van Jurgen Streppel viel aan en PSV kon weinig uitrichten met een man minder. Toch had Cocu nog hoop op een comeback en daarom bracht hij Luuk de Jong binnen de lijnen, die na een uur een gevaarlijk­e kopstoot afleverde na een corner. Hansen keerde de inzet van de invaller. Heerenveen had een kwartier voor tijd de 3-0 moeten maken, maar Zoet keerde een penalty van Ghoochanne­jhad nadat Daniel Höegh werd neergetrok­ken door Nicolas IsimatMiri­n. Het geloof in een wonder nam steeds verder af bij PSV en daarom kwam Heerenveen nog nauwelijks in de problemen. (VZ)

??  ?? Reza Ghoochanne­jhad maakt hier de 2-0 voor Heerenveen. (Foto: De Telegraaf)
Reza Ghoochanne­jhad maakt hier de 2-0 voor Heerenveen. (Foto: De Telegraaf)