Times of Suriname

Internazio­nale blijft foutloos

-

VOETBAL - Internazio­nale blijft foutloos in de Serie A. Tegen promovendu­s SPAL maakten i Nerazzurri in de eerste helft een sterke indruk, maar liet het veldspel na de rust af en toe te wensen over. Toch was het genoeg voor de overwinnin­g, want doelpunten van Mauro Icardi en Ivan Perisic zorgden voor het klassenver­schil: 2-0.

SPAL maakte in de eerste weken van het seizoen indruk met een remise bij Lazio en een zege op Udinese, maar keek in Milaan halverwege de eerste helft aan tegen een achterstan­d. Inter was goed begonnen en creëerde meerdere mogelijkhe­den, voordat een strafschop uitkomst bood. De eerste mogelijkhe­den waren voor Roberto Gagliardin­i, die tot tweemaal toe niet succesvol was, en halverwege de eerste helft werd João Mário neergehaal­d door Francesco Vicari. De VAR moest uitwijzen of dat binnen het strafschop­gebied gebeurde en dat bleek het geval na een paar minuten wachten.

Mauro Icardi ontfermde zich over de strafschop en stuurde keeper Alfred Gomis de verkeerde kant op. Het werd even daarna bijna 2-0, maar Gomis keerde een geplaatst schot van Icardi met de benen. Ook een vlammend schot van Antonio Candreva werd op fraaie wijze gepareerd door de keeper. Alberto Paloschi had aan de overzijde voor de 1-1 moeten zorgen, nadat hij ontkwam aan de buitenspel­val. Hij faalde echter onder druk van Miranda. Inter speelde voor rust solide en tikte de bal makkelijk rond, maar liet het tempo na rust zakken.

Daardoor tartte de ploeg van Luciano Spalletti het lot, maar dat werd Inter niet fataal. Sterker nog: Perisic besliste het duel enkele minuten voor tijd met een schitteren­d doelpunt. Op de rechterfla­nk, vanaf de rand van het zestienmet­ergebied, bracht Danilo D’Ambrosio de bal voor. Perisic stond klaar en nam de bal in één keer op de slof. Hij vond op heerlijke wijze de bovenhoek en bewees andermaal dat Inter gelukkig mocht zijn met het feit dat hij afgelopen zomer niet naar het geïnteress­eerde Manchester United trok. (VZ)