Times of Suriname

Dortmund lijdt eerste puntenverl­ies

-

VOETBAL - Het eerste puntenverl­ies van Borussia Dortmund in de Bundesliga is een feit. Het team van Peter Bosz kwam zaterdagmi­ddag niet verder dan een doelpuntlo­os gelijkspel tegen SC Freiburg, dat bovendien een uur lang met tien man speelde.

Het ontbrak de ploeg van Bosz in de eerste helft met name aan creativite­it. Freiburg hield in de eerste 45 minuten vooral tegen, en zeker na de rode kaart voor Yoric Ravet na een half uur spelen. De buitenspel­er, die zijn debuut maakte, kreeg eerst geel voor een hevige charge op Marcel Schmelzer, maar na het raadplegen van de videoschei­dsrechter trok Benjamin Cortus een rode kaart. Schmelzer haakte geblesseer­d af en vergezelde daarmee Marc Bartra, die in de achttiende minuut al niet meer verder kon. In het restant van de eerste helft probeerde Dortmund de 0-1 te forceren, maar zonder resultaat.

Ook in de tweede helft dwong Dortmund de thuisploeg terug tot de eigen speelhelft. Bosz keek echter lijdzaam toe hoe zich dit niet vertaalde in levensgrot­e kansen. Doelman Alexander Schwolow zag hoe pogingen van Pierre-Emerick Aubameyang, Maximilian Phillip en Lukasz Piszczek over of naast gingen. In het slotkwarti­er maakte aankoop Andriy Yarmolenko zijn debuut bij BVB, als vervanger van Götze. Ook de Oekraïner kon niet voorkomen, dat de bezoekers punten lieten liggen in het Schwarzwal­d Stadion. (VZ)