Times of Suriname

Stephens stunt met US Open-winst

-

TENNIS - Sloane Stephens heeft zaterdagav­ond haar verrassend goede optreden op het US Open bekroond met toernooiwi­nst. De ongeplaats­te Amerikaans­e was in de finale in twee sets te sterk voor haar landgenote Madison Keys.

Het werd 6-3 en 6-0 in New York. De partij duurde amper een uur.

De 24-jarige Stephens, die in 2013 al eens de halve eindstrijd haalde op het Australian Open en de kwartfinal­e op Wimbledon, is de nummer 83 van de wereld en daarmee de laagst genoteerde US Open-winnares sinds Kim Clijsters in 2009. Bovendien is ze pas de vijfde ongeplaats­te vrouw die een Grand Slam-toernooi op haar naam schrijft. Eerder slaagden Chris O’Neil (1978, Australian Open), Serena Williams (2007, Australian Open), Clijsters en Jelena Ostapenko (die eerder dit jaar Roland Garros won) daarin.

Begin augustus was Stephens nog slechts de nummer 957 van de wereld doordat ze elf maanden uitgeschak­eld was met een voetblessu­re. Dankzij halvefinal­eplaatsen in Montreal en Cincinnati klom ze echter snel op de mondiale ranking. De US Open-winst levert haar nu de zeventiend­e plaats op.

De US Open-finale ging tussen twee relatief onervaren speelsters, want zowel Stephens als de als vijftiende geplaatste Keys stond nog nooit in de eindstrijd van een Grand Slam-toernooi. Stephens ging echter een stuk beter met de druk om dan de twee jaar jongere Keys, die in de eerste set liefst zeventien onnodige fouten maakte en mede daardoor de set aan haar landgenote moest laten. In de tweede set ging het voor Keys van kwaad tot erger. Ze kwam snel met 4-0 achter en leek bij die stand iets terug te doen, maar op de service van Stephens waren drie breakpoint­s niet aan haar besteed. Ze was het spoor volledig bijster en ging roemloos ten onder. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname