Times of Suriname

Olympique Lyon wint eindelijk weer

-

VOETBAL - Olympique Lyon heeft na twee remises weer eens weten te winnen in de Ligue 1. Het team van Bruno Génésio maakte gisteravon­d op eigen veld zeker geen grootse indruk tegen EA Guingamp, maar hield dankzij een doelpunt van Nabil Fekir toch drie punten over aan het treffen: 2-1. Lyon is door de zege opgestoomd naar een derde plaats in de Franse competitie en nadert koploper Paris Saint-Germain daarmee tot op vier punten.

Lyon had het zeker niet gemakkelij­k tegen Guingamp, dat ongeslagen bleef in zijn laatste drie duels met les Gones. Het bezoek bood goed tegenstand in de eerste helft, maar ging door een treffer van Mariano Díaz toch rusten met een achterstan­d. De spits gaf doelman Karl Johnsson na negentien minuten spelen het nakijken met een bekeken schot van buiten het strafschop­gebied: 1-0. Het betekende voor de van Real Madrid overgekome­n Díaz alweer zijn vierde competitie­treffer dit seizoen. Bij Lyon konden Memphis Depay en Bertrand Traoré rekenen op basisplaat­sen, terwijl Kenny Tete halverwege de tweede helft als vervanger van Rafael da Silva binnen de lijnen werd gebracht. De exAjacied verloor enkele minuten na zijn entree een kopduel van Marcus Thuram en zag de bezoekers zo langszij komen. Lyon leek zo voor een lastige slotfase te staan, maar stelde vrijwel onmiddelli­jk na de gelijkmake­r orde op zaken. Fekir werd aan het werk gezet door Depay, waarna de Fransman met een hard schot voor de 2-1 tekende. (VZ)