Times of Suriname

Man City geeft Liverpool pak slag

-

VOETBAL - Manchester City heeft Liverpool zaterdagmi­ddag getrakteer­d op een klinkende nederlaag. De ploeg van manager Josep Guardiola, die net als het elftal van Jürgen Klopp in de eerste drie wedstrijde­n in de Premier League zeven punten had gepakt, won met 5-0, maar kreeg daarbij wel de hulp van de arbitrage. Het was voor Klopp de zwaarste nederlaag in dienst van Liverpool.

Na 24 minuten spelen brak Sergio Aguëro de ban voor zijn ploeg. De spits werd door een steekbal van De Bruyne vrijgezet voor Mignolet en hij omspeelde hem eenvoudig en kon de bal in het doel schuiven: 1-0. Drie minuten later was het al bijna weer gelijk, maar Salah schoot vanuit vrije positie tegen Ederson aan. Acht minuten voor rust kwamen de gasten vanuit het niets met tien man te staan. In een poging om de bal te raken, kwam Sadio Mané met gestrekt been in op de uitkomende Ederson en scheidsrec­hter Jon Moss oordeelde direct rood.

De Braziliaan moest zich laten vervangen en Claudio Bravo kwam voor hem in veld. Vanwege het lange oponthoud door de blessure van Ederson kwam er in de eerste helft acht minuten blessureti­jd bij. In de blessureti­jd kopte Jesus de 2-0 binnen na een voorzet van De Bruyne. Zeven minuten na rust dacht Benjamin Mendy de wedstrijd definitief te beslissen, maar de linksback werd teruggeflo­ten vanwege buitenspel. Toch volgde de beslissing een minuut later. Agüero werd met een fraaie steekpass weggestuur­d en in plaats van zelf de 3-0 te maken, legde hij de bal af op Gabriel Jesus. De Braziliaan pakte dat cadeautje eenvoudig uit en maakte zijn tweede treffer van de middag. In het restant van de wedstrijd was het vooral tegenhoude­n voor Liverpool om zodoende de schade te beperken. De ploeg van Klopp slaagde daar niet in. Dertien minuten voor tijd zette invaller Leroy Sané een één-twee op met Mendy en op aangeven van de Fransman scoorde de Duitser de 4-0. In de blessureti­jd eiste Sané wederom een hoofdrol op en bepaalde de eindstand op 5-0. Met een fantastisc­h gekruld schot passeerde hij Mignolet voor de vijfde keer.