Times of Suriname

Real Madrid morst weer punten

-

VOETBAL - Real Madrid heeft opnieuw punten laten liggen in LaLiga. Na het gelijkspel (2-2) tegen Valencia op de tweede speeldag kwam het team van Zinédine Zidane zaterdag in eigen huis niet tot winst tegen Levante. Het bezoek uit Valencia nam een punt mee uit het Santiago Bernabéu: 1-1.

De regerende landskampi­oen zat niet goed in de wedstrijd en kwam door een moment van onachtzaam­heid al snel op achterstan­d. Na een verre ingooi in de twaalfde minuut had Daniel Carvajal geen grip op Ivy, die Kiko Casilla met een diagonale inzet van dichtbij verschalkt­e. De rest van de defensie van Real Madrid stond er apathisch bij.

Het was niet de enige domper voor Real Madrid in de eerste 45 minuten. Na nog geen half uur spelen moest Karim Benzema geblesseer­d het veld verlaten. De Fransman werd vervangen door Gareth Bale. Zes minuten later verscheen toch nog de gelijkmake­r op het scorebord. Na een hoekschop van Toni Kroos kon doelman Raúl een kopbal van Sergio Ramos keren, maar de rebound was een prooi voor Lucas Vázquez. In de tweede helft probeerde Real Madrid een tweede treffer te forceren, maar de ruimtes waren klein en het team van Zidane had moeite met het goed georganise­erde Levante. Bale had na een uur spelen een goede mogelijkhe­id, maar zijn kopbal miste de juiste richting. Zidane opteerde al snel voor twee wijziginge­n, Isco in de plaats van Marcos Llorente en Mateo Kovacic voor doelpunten­maker Vázquez. De wijziginge­n sorteerden geen effect. Real Madrid bleef de bal overspelen, maar vond mede door de absentie van onder meer Luka Modric amper ruimte om daadwerkel­ijk gevaarlijk te worden. Acht minuten voor tijd voorkwam Raúl met een uitstekend­e redding dat een goed schot van Marco Asensio de 2-1 betekende. De thuisploeg zette aan, maar Raúl had een uitstekend­e redding op een inzet van Marcelo, een kopbal van Bale ging maar net naast en Kroos raakte de paal. Marcelo kreeg vlak voor tijd een rode kaart, na een trap in de rug van Jefferson Lerma.