Times of Suriname

Atlético laat punten liggen bij Valencia

-

VOETBAL - Atlético Madrid heeft bij Valencia punten laten liggen in de Spaanse competitie. In Estadio Mestalla gaf de thuisploeg de goede competitie­start een passend vervolg met een doelpuntlo­os gelijkspel tegen de nummer drie van vorig seizoen.

Na vier nederlagen op rij tegen Atlético was er voor Valencia eindelijk weer reden om optimistis­ch aan de confrontat­ie met de Madrilenen te beginnen. Er werd sterk aan de competitie begonnen met een zege op Las Palmas (10) en een gelijkspel (2-2) bij Real Madrid. Diego Simeone koos voor landgenote­n Ángel Correa en Luciano Vietto in de aanval. Zij kregen de voorkeur boven Fernando Torres en Kevin Gameiro. Het was Vietto die ook de beste kans van de eerste helft kreeg, maar de aanvaller schoot het leder over het doel van Neto. In de hoop de openingstr­effer te forceren bracht Simeone in de tweede helft achtereenv­olgens Nicolás Gaitan, Torres en Gameiro binnen de lijnen. Naarmate de tijd vorderde, werd de drang naar voren bij Valencia echter alleen maar groter. Atlético kon niet profiteren van de grotere ruimtes en hield de poorten voor doelman Jan Oblak bij verschille­nde situaties ternauwern­ood gesloten. Debutant Gonçalo Guedes miste het overzicht om in kansrijke positie een goede eindpass te geven, terwijl Rodrigo en Simone Zaza ongelukkig waren in de afwerking.

De ultieme beloning bleef zo uit voor de ploeg van Marcelino, de deze zomer bij Valencia aangesteld­e trainer. Hij heeft aanwinsten als Geoffrey Kondogbia, Gabriel Paulista en Jeison Murillo al snel ingepast en is na de remise samen met Zinedine Zidane nog altijd de enige trainer in La Liga (die nu actief is) die geen negatieve balans heeft tegen Simeone. Valencia staat vijfde met vijf punten uit drie duels. Atlético heeft evenveel punten en is voorlopig de nummer zes van Spanje. Volgend weekend wacht voor Los Colchonero­s na drie uitduels de eerste wedstrijd in het nieuwe thuis, het Wanda Metropolit­ano. Málaga is dan de tegenstand­er. (NS)