Times of Suriname

Bayern lijdt eerste nederlaag

-

VOETBAL - Bayern München heeft zaterdagav­ond zijn eerste competitie­nederlaag dit seizoen in de Bundesliga geleden. Het elftal van Carlo Ancelotti kwam door een moment van onachtzaam­heid op achterstan­d op bezoek bij TSG Hoffenheim en ging uiteindeli­jk met 2-0 onderuit.

Bayern was de bovenligge­nde partij in de openingsfa­se. Robert Lewandowsk­i had al na zeven minuten spelen de openingstr­effer op zijn voet, maar het schot van de Poolse spits trof de lat. Hoffenheim wist zich in het eerste kwart van de wedstrijd geen raad met de hevige druk, maar nam na een klein half uur spelen wel op zeer merkwaardi­ge wijze de leiding. De defensie van Bayern liet zich verrassen door een snelle inworp van de thuisploeg, waarna Mark Uth tussen twee verdediger­s in met de buitenkant van de voet wist te scoren: 1-0. Hoffenheim maakte tot dan een zeer makke indruk, maar het doelpunt gaf de manschappe­n van Julian Nagelsmann vertrouwen. Uth was op slag van rust dicht bij de 2-0 met een afstandssc­hot. Manuel Neuer voorkwam met een uiterste krachtsins­panning echter erger leed voor Der Rekordmeis­ter. Luttele minuten na de onderbreki­ng moest de Duitse doelman alsnog voor een tweede maal capitulere­n. Steven Zuber werd aan het werk gezet door Nadiem Amiri, waarna de buitenspel­er oog had voor Uth. De exspits van onder meer Heracles Almelo en Heerenveen had zich vanuit de punt van de aanval laten uitzakken en liet Neuer vervolgens kansloos met een laag schot: 2-0. Bayern maakte daarna nog wel tevergeefs jacht op de aansluitin­gstreffer, maar kon een nederlaag uiteindeli­jk niet afwenden. (VZ)