Times of Suriname

Immobile sloopt AC Milan

-

VOETBAL - AC Milan heeft zondagmidd­ag bij Lazio een pijnlijke nederlaag moeten incasseren. I Rossoneri werden bij tijd en wijle van het kastje naar de muur gestuurd door de manschappe­n van trainer Simone Inzaghi en zag Ciro Immobile uitblinken met in totaal drie doelpunten en een assist: 4-1. Lazio wist echter zeer gemakkelij­k overeind te blijven in de eerste helft en vijf minuten voor de onderbreki­ng kon Immobile zijn ploeg vanaf elf meter op voorsprong brengen. De Italiaanse aanvaller kon een paar minuten daarna alweer juichen, want hij volleerde de bal na een getoucheer­de voorzet op knappe wijze achter Gianluigi Donnarumma: 2-0. Na de onderbreki­ng ging Immobile vrolijk verder en het kon na een heerlijke aanval zijn derde doelpunt van de middag produceren. Twee minuten later pijnigde ook Luis Alberto de bezoekers, door op aangeven van Immobile voor de 4-0 te tekenen.

Milan had de eerste twee competitie­wedstrijde­n gewonnen, maar werd zondagmidd­ag bij vlagen compleet weggetikt door Lazio. Riccardo Montolivo kon de eer van de ploeg van Vincenzo Montella redden, door een slecht afstandssc­hot knap te controlere­n en het leer rustig achter keeper Thomas Strakosha te deponeren. In de absolute slotfase kreeg Marco Parolo zijn tweede gele kaart en kon hij inrukken. Door de riante zege staat Lazio na drie duels op zeven punten en passeert de club Milan op de ranglijst. (VZ)