Times of Suriname

Homeopathi­sche middelen om griep te voorkomen

-

Homeopathi­sche middelen tegen de griep, ze zijn er. De homeopathi­e gaat er van uit dat middelen werken volgens de Similia wet. Deze wet stelt dat het gelijke het gelijke geneest. Een kleine dosis van een ziektekiem zet het lichaam aan tot herstel en tot preventiev­e beschermin­g. Welk homeopathi­sch middel tegen de griep kun je gebruiken? En welke homeopathi­sch middel tegen de griep werkt het best?

Vanuit die gedachte zou iedereen die de griep (welke dat dan ook maar moge zijn) wil voorkomen Polyinflue­nzinum moeten slikken. Deze korreltjes worden samengeste­ld en gemaakt van de in omloop zijnde virussen. Ieder jaar rond eind september wordt de nieuwe Polyinflue­nzinum voor dat jaar samengeste­ld. De nieuwe variant met daarin opgenomen de Mexicaanse griep ligt dus al bij de (homeopathi­sche) apotheek.

Verder is het vanuit de homeopathi­e, maar ook vanuit de reguliere geneeskund­e altijd verstandig om een goede weerstand op te bouwen. Alleen dan hebben ziekten geen of veel minder kans. Het verhogen van de weerstand kan door:

Vitamine D is er in veel varianten. De belangrijk­ste voor de mens is vitamine D3. Deze wordt aangemaakt door de huid door middel van zonlicht. Omdat dit door de zon moeilijk gaat is het belangrijk om de vitamine dan in andere vorm binnen te krijgen. Dat kan het best in druppelvor­m of in capsules en niet in pilvorm. Pillen werken namelijk minder goed. De hoeveelhei­d die iemand in moet nemen is afhankelij­k van het verdere eetpatroon en hoe vaak iemand buiten komt. Vitamine D zit in veel verse vette vis zoals paling, makreel en zalm. Er zijn overigens ook homeopathi­sche vitamine D drankjes die maar eens per maand ingenomen hoeven te worden. De ouderwetse levertraan bevat overigens ook vitamine D.

Vitamine C in hoge dosering Vitamine C werkt sowieso weerstand verhogend. Verspreid over de dag kan iedereen een hoge dosis vitamine C innemen van 2 tot 3 gram per dag in de vorm van ascorbaten­complex. Is iemand al ziek dan mag tot 6 gram worden ingenomen. Neem geen veel verkocht ascorbinez­uur verbinding­en (die worden het meest verkocht in de winkel).

Sambucol is een natuurlijk middel dat is gemaakt van de vlierbes. Het heeft een bewezen preventiev­e werking tegen virusinfec­ties, dus ook tegen griepinfec­ties. Het is gewoon te koop bij de drogist. Dagelijks een dessertlep­eltje innemen is al voldoende. Ook zijn er speciale kinddoseri­ngen te koop.

(Mens en Gezondheid/Foto:

gezondetip­s.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname