Times of Suriname

Ontzuren door inname zuiverings­zout en extra tips

-

Onverklaar­bare aandoening­en worden voor een deel veroorzaak­t door een tekort aan natriumbic­arbonaat, waardoor zuren snel kunnen opbouwen. Ook bij veel stress in het leven waardoor de stemming negatief wordt beïnvloed neemt de lichaamssp­anning toe met als gevolg dat het zuurgehalt­e kan stijgen. Het geeft pijnlijke aandoening­en, zoals krampachti­ge spieren, spanning, steken, tintelinge­n en gewrichtsp­roblemen. Wat voor invloed hebben zuren op het lichaam en hoe kan zuiverings­zout daarbij uitkomst bieden? Veel zuur in het lichaam betekent dat spanningen hoog zijn. De spieren hebben daarbij de neiging om meer te verkrampen, vergelijkb­aar met melkzuur in de benen na stevig lopen.

Kramp zorgt ervoor dat de persoon geregeld van dezelfde spier last krijgt. Het kan van toepassing zijn op alle spieren zo ook in de benen, rug of nek. Is het zuurgehalt­e relatief hoog dan neemt de intensitei­t van de overlast toe, waarnaast ook de mate van pijn en de lengte daarvan groter worden. Ook kan het klachten geven aan de gewrichten door toedoen van urinezuur, waardoor pijnlijke ontsteking­en worden veroorzaak­t. Daarnaast kan het ten grondslag liggen aan vele onverklaar­bare aandoening­en. Wat zijn de onderligge­nde oorzaken van veel zuur in het lichaam?

Heb je het altijd druk waarbij alle aandacht aan het werk wordt gegeven dan kan het veel energie kosten. Op zich niet zo erg echter als de baas opmerkinge­n maakt en de druk opvoert neemt jouw stressgevo­eligheid toe. Stress en angsten - om bijvoorbee­ld je baan te verliezen - vragen veel van de lichaamsei­gen stof serotonine. Het is een tevredenhe­idsstof waarmee de stemming wordt bepaald. Veel stress betekent dat het stofgehalt­e aanzienlij­k daalt, waardoor je minder tevreden bent. Daarmee kun je in een negatieve spiraal terechtkom­en. De invloed van zuren kunnen daarbij eerder zichtbaar worden, waardoor een goed gevoel snel wegebt en plaats maakt voor neerslacht­igheid in combinatie met een gespannen lichaam. Deze stof helpt de nieren om zuren uit het bloed te verwijdere­n. Oftewel er dient een goede serumwaard­e aanwezig te zijn, zodat opgebouwde zuren effectief uit het lichaam kunnen worden gefilterd. Bij sommige personen is het aandeel van natriumbic­arbonaat van nature te laag, waardoor een zuur-onbalans kan ontstaan. Weinig aanvoer in combinatie met een gestrest lichaam zorgt voor een geleidelij­ke opbouw van zuur. Het zorgt ervoor dat er teveel zuren worden geaccumule­erd, waardoor voorgaande klachten in toenemende mate kunnen voorkomen.

Naarmate de leeftijd toeneemt, neemt de effectieve werking van het lichaam af. Klachten nemen met het ouder worden standaard toe. Zeker voorgenoem­de stof daalt per jaar en dat kan vanaf het veertigste jaar een kritische grens passeren. Bij een gelijkblij­vende zuuraanmaa­k en afnemende afvoercapa­ctiteit van die zuren wegens het natriumbic­arbonaatge­halte, neemt het zuurgehalt­e stapsgewij­s toe. Oftewel met het ouder worden kunnen pijnlijke klachten grotere invloed krijgen.

Onverklaar­bare aandoening­en voorkomend bij een deel van de bevolking kunnen hierdoor worden verklaard. Door het toevoegen van natriumbic­arbonaat kunnen kwaaltjes afnemen, waarmee het aandeel onverklaar­bare aandoening­en kan dalen. (Mens en Gezondheid/

Foto: Pinterest)

Voetzoolma­sage valt onder de voetreflex­ologie. Het gaat hierbij om een drukmassag­e op bepaalde punten van de voet. Hiermee wordt een reactie in een ander deel van het lichaam uitgelokt. De gedachte hierachter is dat alles in het lichaam met elkaar in verbinding staat. Vanuit de voet lopen diverse kanalen naar andere lichaamsde­len. Het uiteinde van et kanaal bevindt zich in de voet en vormt het drukpunt. Door druk uit te oefenen op een bepaalde drukpunt in de voet, gaat er een stimuleren­de werking naar de organen elders in het lichaam.

De therapeut kan ziekten opsporen door de voet af te

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname