Times of Suriname

Saronbrug tot nader order afgesloten na zwaar verkeerson­geval

-

PARAMARIBO - De Saronbrug is gisteren tot nader order afgesloten vanwege een zwaar verkeerson­geval dat zich daar in de ochtend voordeed. Een truck met een lading schuurzand kwam tegen de vangrail van de Saronbrug terecht, nadat het gevaarte te maken kreeg met een klapband. Hierdoor is een van de trekbalken van de brug doorgesned­en en kan de burg nu instabiel zijn, waardoor het gevaar vormt voor het verkeer. Daarom is door deskundige­n van het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie (OWT&C) besloten de brug af te sluiten.

De politie van Latour leidt het verkeer om. Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van het ministerie, zegt aan de krant dat de brug per onmiddelli­jke ingang is afgesloten en dat er wordt nagegaan wat de schade, die aangericht is, inhoudt en hoe die hersteld zal moeten worden. “Wij willen weggebruik­ers vragen om begrip te tonen dat de brug is afgesloten. Het is een calamiteit waarin niet was te voorzien. Ik vraag de samenlevin­g om de aanwijzing­en van de politie stipt op te volgen en wij gaan werken aan het spoedige herstel van de brug”, aldus Wip.

Een truckbestu­urder ramde gisteren de trekbalk van de Saronbrug en raakte bekneld achter het stuur. Omdat de bestuurder bekneld was, moest de brandweer hem bevrijden uit zijn benarde positie. Ruim negen brandweerm­annen zijn bijkans twee uren geconcentr­eerd bezig geweest om de man te kunnen bevrijden. Hij had ernstige verwonding­en en is als gevolg van de slag in kritieke toestand met de ambulance afgevoerd voor medische behandelin­g. WJ/RP/RT

 ??  ?? Een truck beladen met zand ramde gisteren de leuning van de Saronbrug. De bestuurder raakte ernstig gewond en moest per ambulance worden afgevoerd voor medische behandelin­g. De brug is tot nader order afgesloten.
(Action-foto: Rakesh Parag)
Een truck beladen met zand ramde gisteren de leuning van de Saronbrug. De bestuurder raakte ernstig gewond en moest per ambulance worden afgevoerd voor medische behandelin­g. De brug is tot nader order afgesloten. (Action-foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname