Times of Suriname

Getroffen landen door orkaan Irma krijgen USD 200 duizend in noodfonds

-

BARBADOS - De Caribische Ontwikkeli­ngsbank (CDB) gaf onlangs te kennen dat ze landen, waarmee ze zaken doet en die getroffen zijn door orkaan Irma, zal ondersteun­en. De CDB zal de

(CDEMA), welke de regionale operaties coördineer­t in de getroffen eilanden, ook ondersteun­en. De Caribische Ontwikkeli­ngsbank zal noodhulp in de vorm van noodfondse­n beschikbaa­r stellen aan Anguilla, Antigua en Barbuda, de Bahamas, de Britse Maagdeneil­anden en de Turks- en Caicoseila­nden. Er is naar verluidt USD200.000 in elk noodfonds. De Caribische Ontwikkeli­ngsbank stelt tevens per direct aan elk land een noodlening ter beschikkin­g van USD750.000.

Agency

Het geld moet gebruikt worden voor het vaststelle­n van de schade, het verzamelen en transporte­ren van noodhulppa­kketten, het opzetten en/ of repareren van opvangcent­ra en de aanschaf van water en sanitaire voorzienin­gen. Het geld van de noodlening kan gebruikt worden om opruimings­werkzaamhe­den te financiere­n. Voordat de eilanden getroffen werden door orkaan Irma, stelde de Caribische Ontwikkeli­ngsbank al USD150.000 ter beschikkin­g aan CDEMA voor de voorbereid­ingen en coördinati­e werkzaamhe­den.

President van de CDB, Warren Smith, gaf te kennen dat de Caribische Ontwikkeli­ngsbank waar nodig assistenti­e zal verlenen. “Wij herbevesti­gen onze steun aan de landen waarmee wij zaken doen

Caribbean Disaster Emergency Management

en die getroffen zijn door de vernietige­nde orkaan. We betreuren het verlies van mensenleve­ns en de vernietigi­ng van infrastruc­tuur en beloven plechtig om de regeringen en de mensen van de getroffen landen op welke manier dan ook te helpen bij de herstelwer­kzaamheden.” De Caribbean Catastroph­e Risk Insurance Facility welke een zakenpartn­er is van de CDB, maakte ook bekend dat zij USD 15.6 miljoen zal uitbetalen aan de regeringen van Antigua en Barbuda, Anguilla en St. Kitts en Nevis. Deze landen hadden een tropische wervelstor­m schadeverz­ekering bij de Caribbean Catastroph­e Risk Insurance Facility. Ze zullen naar verwachtin­g ook uitkeringe­n krijgen voor waterschad­e als gevolg van de overstromi­ngen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname