Times of Suriname

Oost-Westverbin­ding krijgt tweede laag asfalt

-

PARAMARIBO - Het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie (OWT&C) is gestart met het asfalteren van de Oost-Westverbin­ding. Het is de bedoeling dat de weg vanuit Albina naar Nickerie volledig wordt aangepakt en geasfaltee­rd. Dit zegt Raoul Sweedo, hoofd van de afdeling Voorlichti­ng op het ministerie. De werkzaamhe­den zijn gestart op 4 september 2017 en nu wordt er gewerkt aan de rotonde bij de Jules Wijdenbosc­hbrug richting Commewijne. Het asfalteren van de weg houdt in, dat de weg voorzien zal worden van een tweede laag asfalt oftewel een verstevigi­ngslaag. Volgens Sweedo is deze laag dikker en geschikt om de zware druk van voertuigen en vrachtwage­ns aan te kunnen.

Dit asfalterin­gsproject wordt door Baitali Group of Companies verricht. Volgens Sweedo is het de bedoeling dat de belangrijk­e verbinding­swegen in goede staat gehouden worden, aangezien de burgerij vaak daarvan gebruik maakt. De weg heeft vaak te kampen met kuilen en wegverzakk­ingen, die kunnen leiden tot vernieling van voertuigen en zelfs verkeerson­gevallen.

OWT&C zal verder ook op 25 september van start gaan met het asfalterin­gsproject aan de Meursweg te Onverwacht in het district Para. Het project zal uitgevoerd worden door China Dalian Internatio­nal Cooperatio­n. Aan de bewoners van het gebied zal gevraagd worden om de verkeerswi­jzigingen goed in de gaten te houden.

MW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname