Times of Suriname

Koning spreekt premier Sint-Maarten

-

DEN HAAG - Koning Willem-Alexander en minister Ronald Plasterk (Binnenland­se Zaken en Koninkrijk­srelaties) spraken maandag tijdens hun bezoek aan Sint-Maarten met gouverneur Eugene Holiday, premier William Marlin en de minister van Justitie. Vandaag gaan ze naar de eilanden Saba en SintEustat­ius, die ook getroffen zijn door orkaan Irma, meldt de Rijksvoorl­ichtingsdi­enst. Verder staat in Sint-Maarten een ontmoeting met medewerker­s van het vliegveld van Philipsbur­g op de agenda. De luchthaven is cruciaal voor de hulpverlen­ing. Daarna maken de koning en Plasterk een rondrit over het eiland waarbij onder meer met hulpverlen­ers, politie en militairen wordt gesproken. De veiligheid­ssituatie op het eiland is fragiel, zei premier Mark Rutte zondag.

Ook gaan ze langs bij het ziekenhuis, het Sint-Maarten Medical Center. Hier worden ze voorgelich­t door de medische staf. Het bezoek wordt afgesloten bij het uitzichtpu­nt Point Blanche in het zuidoosten van het eiland. Hier worden de koning en de minister bijgepraat over de situatie van de haven en de watervoorz­iening.

Zondag kwamen WillemAlex­ander en Plasterk aan op de Antillen om de mensen een hart onder de riem te steken en zich op de hoogte te stellen van de hulpverlen­ing. Op Curaçao gingen ze langs bij medische evacués van Sint-Maarten, de marinebasi­s Parera en het kantoor van de meteorolog­ische dienst.

(De Telegraaf) Moeder is druk in de keuken bezig. In de voorzaal zit Tommie naar de televisie te kijken. Opeens hoort moeder een enorme klap en glasgerink­el. Moeder rent naar de voorzaal en ziet haar zoon met een hamer in zijn handen staan. De beeldbuis van de televisie is aan diggelen. Maar Tommie roept moeder Wat heb je nu gedaan???! en Tommie zegt: De boze wolf wilde roodkapje opeten!

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname