Times of Suriname

Record voor Mertens bij ruime zege Napoli

-

VOETBAL - Napoli heeft geen fout gemaakt in de derde speelronde van de Serie A. I Partenopei waren zondagavon­d met 0-3 te sterk voor Bologna en hebben nu net als Internazi onale en Juventus nog geen punten verloren. De doelpunten in Stadio Renato Dall’Ara werden gemaakt door José Callejón, Dries Mertens en Piotr Zielinski. Mertens zette na 83 minuten de 0-2 op het bord en maakte zijn negentiend­e competitie­doelpunt van het huidige kalenderja­ar; geen enkele andere speler in de Serie A maakte er in 2017 zoveel. Mertens snoepte de bal af van controleur Erick Pulgar en knalde het leer vervolgens met zijn linker door de benen van Antonio Mirante. Callejón (kopbal) en Zielinski (intikker) namen de overige treffers voor hun rekening, die allen in de tweede helft vielen.

Napoli had het in de eerste helft nog zwaar gehad tegen de thuisploeg, die met man en macht het doel probeerde schoon te houden. De grootste kansen waren echter voor Bologna. Een goal van Adam Masina werd echter afgekeurd wegens buitenspel en een poging van Simone Verdi werd op katachtige wijze gekeerd door José Manuel Reina. Verder werd de eerste helft ontsierd door veel (lichte) overtredin­gen, met als gevolg dat scheidsrec­hter Piero Giaomelli vijf gele kaarten uitdeelde. Na de pauze stelde Napoli dus de ruime zege veilig. (Goal) VOETBAL - Alexis Sánchez verkeert niet bepaald in de beste periode van zijn loopbaan. De aanvaller van Arsenal werd zaterdag tegen Bournemout­h (3-0) laat in de wedstrijd het veld ingestuurd door Arsène Wenger en enkele fans jouwden Sánchez uit. Zijn transferwe­ns wordt de Chileen niet in dank afgenomen, maar ook op het veld liet hij het de afgelopen weken niet zien.

 ??  ?? Paulo Dybala kan in de winter of in de komende zomer een transfer maken, dit zegt zaakwaarne­mer Mino Raiola. (Foto: Nusport)
Paulo Dybala kan in de winter of in de komende zomer een transfer maken, dit zegt zaakwaarne­mer Mino Raiola. (Foto: Nusport)
 ??  ?? Dries Mertens won met Napoli de competitie wedstrijd van Bologna met 3-0 en de Belg was goed voor een treffer. Hiermee is hij de enige speler, die negentien keer trefzeker was in het huidige kalenderja­ar in de Serie A. (Foto: Nusport)
Dries Mertens won met Napoli de competitie wedstrijd van Bologna met 3-0 en de Belg was goed voor een treffer. Hiermee is hij de enige speler, die negentien keer trefzeker was in het huidige kalenderja­ar in de Serie A. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname