Times of Suriname

Britse politie onderzoekt antisemiti­sch lied Chelsea-fans

-

VOETBAL - De Britse politie heeft een onderzoek gestart naar het lied met antisemiti­sche teksten dat Chelseasup­porters zaterdag zongen in het gewonnen uitduel met Leicester City (1-2).

Na de openingstr­effer van Chelsea-spits Alvaro Morata zetten de fans van de Londense club een lied in, waarbij de Leicester Cityaanhan­g, van wie een deel een joodse achtergron­d heeft, werd beledigd met antisemiti­sche teksten.

Steve Atkins, perschef van Chelsea, bevestigde gisteren tegenover Sky Sports dat er inmiddels een politieond­erzoek loopt naar de gebeurteni­ssen in het Liberty Stadium. “We hebben de dag na de wedstrijd al een statement gemaakt en we willen graag herhalen en duidelijk maken dat Chelsea iedere vorm van discrimina­tie afschuweli­jk vindt. De taal die in het liedje werd gebruikt is totaal onacceptab­el”, aldus Atkins. “Mensen die dergelijke taal bezigen, proberen altijd grijs gebied op te zoeken, maar dat is er in dit geval niet. Het was antisemiti­sch en daartegen hanteren we een zerotolera­ncebeleid.”

Atkins belooft dat Chelsea hard op zal treden tegen iedereen die zich schuldig heeft gemaakt aan het beledigen van de Leicester Citysuppor­ters.

“Als er bewijs is dat seizoenkaa­rthouders of leden meededen of in de toekomst meedoen, dan nemen we de zwaarst mogelijke maatregele­n, inclusief stadionver­boden.”

Na de treffer van Morata in de 41ste minuut maakte N’Golo Kanté er vijf minuten na rust 0-2 van. Na iets meer dan een uur deed Jamie Vardy namens Leicester City iets terug, maar Chelsea hield stand.

Na vier speelronde­s is regerend landskampi­oen Chelsea achter Manchester United en Manchester City (allebei tien punten) de nummer drie met negen punten. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname