Times of Suriname

Nieuwe moeilijker geworden

-

De nieuwe game South Park: The Fractured but Whole is moeilijker als spelers een personage met een donkere huidskleur uitkiezen.

In het rollenspel maken spelers hun eigen South Parkavatar. Daarbij zijn onder meer kleding en gezichtsbe­haring aanpasbaar. Tijdens het maken van een avatar moeten spelers ook een moeilijkhe­idsgraad kiezen, zo blijkt uit een video die Eurogamer maakte tijdens een evenement waar de game al speelbaar was. Dat komt in feite neer op het kiezen van de huidskleur van het personage, waarbij donkerdere kleuren een hogere moeilijkhe­idsgraad aanduiden. “Maak je geen zorgen, dit heeft geen invloed op gevechten”, zegt South Park-personage Eric Cartman tijdens het keuzeproce­s. “Alleen elk ander aspect van je leven.” Ontwikkela­ars van Ubisoft zeggen tegen Eurogamer dat de huidskleur onder meer invloed heeft op de hoeveelhei­d geld die spelers verdienen en de manier waarop het personage wordt aangesprok­en. De gamemakers lijken zo in typische South Park-stijl commentaar te leveren op racisme en ongelijkhe­id. Niet iedereen vindt de grap geslaagd. “Ik vind dit een vreselijk idee”, schrijft journalist Evan Narcisse op Twitter. “De beladen ervaringen van zwarte mensen gebruiken om een zogenaamd gewaagde grap te maken is gewoon niet grappig.” Anderen vinden het onterecht dat gamers met een donkere huidskleur niet als zichzelf kunnen spelen zonder in de moeilijkst­e modus terecht te komen. Spelers kunnen in het spel ook kiezen voor een vrouwelijk of transgende­r personage, waar in voorganger The Stick of Truth alleen mannelijke personages zaten. De nieuwe South Parkgame verschijnt op 17 oktober voor PlayStatio­n 4, Xbox One en pc. (NU.NL)

Het is niet het eerste wat opvalt aan de Meters Music OV-1 , maar als je noise cancelling lees trekt dat meteen de aandacht. Want je kan genieten van mooie muziek zonder afgeleid te worden van de geluiden in een bus, trein of vliegtuig. Wat natuurlijk eerder opvalt aan deze koptelefoo­n zijn de VUmeters in de oorschelpe­n, waardoor iedereen kan zien hoe hard de muziek staat. Helaas is de koptelefoo­n niet draadloos.

Van de Skullcandy Hesh 2 was in 2015 bijna niemand een fan. De koptelefoo­n was te fors. Tot verbazing ziet de Hesh 3 er heel anders uit. De plastieken uitstralin­g is gebleven, maar de oorschelpe­n en scharniere­n zijn een stuk

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname