Times of Suriname

SLM hervat vluchten naar Amerika

-

PARAMARIBO - De Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij (SLM) hervat vandaag haar vluchten naar Amerika na een onderbreki­ng van bijkans een week. Zo heeft de nationale carrier voor vandaag een extra vlucht ingelast in haar vliegschem­a om gestrande Surinaamse passagiers in onder andere Miami en Orlando op te halen met eindbestem­ming Paramaribo. Dit zegt SLM-directeur Robbi Lachmising aan de krant.

Daarnaast moet ook een groep Guyanese passagiers vervoerd worden naar Georgetown. Donderdag zal er weer tussen Suriname, Aruba en Amerika gevolgen worden, legt de directeur uit. Geschat wordt dat er ruim 750 passagiers de komende dagen gevlogen moeten worden naar eerder genoemde bestemming­en. Het gaat dan om zowel gestrande passagiers als passagiers die een reguliere vlucht hadden geboekt.

Lachmising zegt dat nu hervat kan worden met de vluchten, omdat vanaf gisteren diverse luchthaven­s in Florida gedeelteli­jke weer open zijn. Hij verwacht dat zijn maatschapp­ij zaterdag de achterstan­d die in het vliegschem­a was ontstaan, is ingehaald. Vorige week was de SLM genoodzaak­t ruim tien vluchten tussen Paramaribo en Amerika te annuleren, vanwege de orkanen Irma en Jose. Vooral orkaan Irma richtte enorme schade aan op diverse Caribische eilanden en delen van Florida. Door de ravage waren onder andere diverse luchthaven­s onbruikbaa­r en er konden geen vluchten uitgevoerd worden.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname